Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Houten vloeren
9.3 / 10 gemiddelde van 304 reviews.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Is een houten vloer geschikt voor huisdieren?

Een houten vloer geschikt voor huisdieren dient te voldoen aan een aantal belangrijke eigenschappen. Het is van belang dat de vloer voorzien is van een goede en sterke olielaag. Een goede opbouw belangrijk en daarnaast is het beste om een houten vloer te kiezen die veel noesten bevat en geschaafd of geborsteld is. Op deze manier ontstaat er een houten vloer die uitermate geschikt is voor honden, en natuurlijk ook voor tal van andere huisdieren.

Een sterke olielaag maakt een houten vloer geschikt voor huisdieren

Als je een houten vloer wilt en je hebt honden of andere huisdieren, is het van belang dat de olielaag van uitmuntende kwaliteit is. Het beste is om de vloer twee keer machinaal te laten oliën en om de vloer direct na het leggen in de onderhoudsolie te zetten. Op deze manier ontstaat de meest sterke en slijtvaste olielaag en daarnaast wordt de vloer rijker van kleur. Dit omdat de olie gelijkmatig over alle planken wordt verdeeld en de planken vervolgens direct worden gedroogd. Dutzfloors voert het gehele proces machinaal uit waardoor de houten vloer geschikt is voor huisdieren.

Kies voor een houten vloer met diverse bewerkingen

Een houten vloer met diverse bewerkingen is geschikter voor mensen met huisdieren. Dit omdat op deze vloeren veelal minder zichtbaar is. Bij diverse bewerkingen valt te denken aan; geschaafd, verouderen, borstelen, beitsen en roken. Daarnaast valt op een rustieke vloer; een vloer met veel noesten het minst te zien. Uiteraard kunnen andere type vloeren ook met huisdieren, echter zijn deze vloeren er het meest geschikt voor.

Een ultraviolette vloer

Een ultraviolette houten vloer is het meest slijtvast. Hierdoor zijn deze vloeren uitstekend voor mensen met huisdieren en kleine kinderen. Ultraviolette wordt onder speciale lampen met een temperatuur van 800 graden aangebracht, dit zorgt ervoor dat de vloer direct uithardt. Een kleurvaste, onderhoudsvriendelijke vloer is het eindresultaat. Oftewel een houten vloer die perfect geschikt is voor mensen met honden of andere huisdieren.

Advies op maat

Gratis en vrijblijvend