9.3 / 10 gemiddelde van 388 reviews.
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Dé Specialist in Houten Vloeren

Dé specialist in eiken vloeren

Eigen Nederlandse productie

Stel je Eigen Vloer Samen

Stel jouw droom vloer samen

Gelegd in Heel Nederland

Gelegd in heel Nederland

Houten vloer en vloerverwarming

Houten vloer en vloerverwarming? Bij ons is het mogelijk. 90% van de houten vloeren die wij leggen, leggen wij op vloerverwarming. Een reden waarom veel mensen twijfelen aan de combinatie van hout en vloerverwarming, is de natuurlijke aard van hout. Het zou kunnen krimpen bij temperatuurverschillen. Niet bij onze houten vloeren:

 • Door onze manier van produceren is de werking minimaal. Dit maakt dat ons stabiele product uitstekend gelegd kan worden in combinatie met vloerverwarming.
 • Eikenhout en vloerverwarming zit elkaar niet in de weg, maar versterkt juist elkaars comfort.
 • Kiezen voor een houten vloer én vloerverwarming  geeft je huis een aangename en constante temperatuur. De vloer werkt isolerend en houdt de warmte van de ondergelegen verwarming heerlijk vast.

Voor houten vloeren op vloerwarming ben je Dutzfloors aan het juiste adres.

Plan direct je adviesgesprek

Bekend van TV

Garantie op je houten vloer op vloerverwarming

Om jou de zekerheid te geven dat onze houten vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming samengaat, geven onze specialisten je tijdens je bezoek aan onze showroom antwoord op al je vragen. Hierna sturen we je een uitgebreid opstookprotocol houten vloer op, zodat de houten vloer uitstekend gelegd kan worden op de vloerverwarming.

Mocht er onverhoopt toch iets niet duidelijk zijn of twijfel je ergens over, dan komt één van ons specialisten vóór het leggen nog even een laatste check doen. Op basis van hun bevindingen wordt een adviesrapport opgesteld. Zo weten wij altijd zeker wat nodig is om jouw nieuwe vloer aan te laten sluiten bij het vloerverwarmingssysteem dat in je huis ligt. Dit garanderen we je en zetten het zwart op wit.

Waarom een houten vloer en vloerverwarming?

Tegenwoordig worden bijna alle nieuwe woningen voorzien van vloerverwarming, en daarnaast brengen ook veel mensen in hun bestaande woning vloerverwarming aan. Een groot voordeel van vloerverwarming is dat er sprake is van gelijkmatige verwarming. Door deze gelijkmatige warmteverdeling, ligt de ideale temperatuur lager dan overige verwarming systemen. De ideale temperatuur ligt 1 tot 2 graden lager bij vloerverwarming, hierdoor bespaar je jaarlijks al snel 5% aan energiekosten. Dat is toch mooi meegenomen? Een ander groot voordeel is dat er bij vloerverwarming sprake is van LTV, oftewel laagtemperatuur verwarming. Hierdoor kan vloerverwarming toegepast worden bij installaties waarbij de aanvoertemperatuur lager ligt dan 55 graden Celsius. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van warmtepompen, deze kan je ook niet bij temperaturen boven de 55 gebruiken. Warmtepompen zullen in de toekomst steeds meer toegepast worden. Vloerverwarming heeft absoluut de toekomst en zal de norm worden. Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor een houten vloer en vloerverwarming.
Houten vloer en vloerverwarming in woonkamer
dutzfloors_inhouse@300x
0

Houten vloeren gelegd

dutzfloors_averagescore@300x
0

Gemiddelde score

Many_preceded_you
0

Klanten kregen advies

dutzfloors_percent@300x
0

Aanbeveling klanten

Richtlijnen houten vloer en vloerverwarming

 • Is het een nieuwbouwwoning? Zorg ervoor dat het opstookprotocol wordt uitgevoerd. Dit duurt zo’n twee weken. Lees direct meer hierover.
 • Het percentage restvocht in een zand cementvloer mag met vloerverwarming max 1.8% zijn, en bij een anhydriet dekvloer met vloerverwarming max 0.3%. 
 • Maximale vloertemperatuur van 28 graden
 • Bij het leggen mag de vloer niet warmer zijn dan 18 graden.
 • Temperatuur van de vloerverwarming constant houden.
 • De relatieve luchtvochtigheid houden tussen de 55% en 65%.
 • Wil je de gehele woning voorzien van eikenhouten vloer en is er op iedere verdieping vloerverwarming aanwezig? Wij adviseren om de vloer beneden rechtstreeks te verlijmen op de aanwezige dekvloer. De vloeren voor boven kunnen uitstekend zwevend geplaatst worden op een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming.
Houten vloer op vloerverwarming nieuwbouwhuis
Hongaarse punt met vloerverwarming verlijmd leggen
Planken vloer verlijmen op vloerverwarming
Visgraat vloer verlijmen op vloerverwarming.

Comfort binnen handbereik met een houten vloer

Van alle behoeften waarin een huis je voorziet, is comfort een van de belangrijkste. Door comfort voel jij je op je gemak en ben je relaxter en productiever. Een aangename en goed verdeelde kamertemperatuur draagt hier sterk aan bij. 

Om er zeker van te zijn dat een houten vloer geplaatst kan worden op vloerverwarming is het belangrijk dat de houten vloer de juiste RC-waarde heeft. Onze eikenhouten vloeren gecombineerd met vloerverwarming zijn een ideale manier om comfort in huis te halen. Zo zit je niet meer vast aan radiatoren en zit je er altijd warmpjes bij, ongeacht waar je in huis je bent. Wil je meer over weten? Bekijk alle RC-waarden houten vloeren

Onze eiken vloeren leveren we in planken tot 26cm breed.  Deze brede planken leggen we iedere dag op vloerverwarming en vloerverkoeling. Vloerverwarming zorgt het hele jaar door voor een heerlijke warmte. 

Naturel eiken houten vloeren

Vloerverwarming als bij verwarming

Heb je vloerverwarming en radiotoren? Dan is er sprake van bijverwarming. Bij bijverwarming kan je de houten vloer ook zwevend plaatsen op de aanwezig ondergrond. Bij het zwevend plaatsen wordt er eerst een ondervloer geplaatst en daarop worden de planken zwevend geplaatst. 

Het is hierbij van belang om voor een ondervloer te kiezen die de warmte goed doorlaat. Stel dat je ondervloer uit beton bestaat en er is sprake van bijverwarming, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de vloer te verlijmen. Dir omdat je in vele gevallen de nieuwe houten vloer rechtstreeks kan verlijmen op de aanwezige betonvloer. Ook als het gaat om bijverwarming is het heerlijk om te kiezen voor vloerverwarming. 

Plan direct je adviesgesprek

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer de vloerverwarming de hoofdverwarming is adviseren wij om de houten vloer te verlijmen op de dekvloer. Hierdoor ontstaat één massa en gaat er geen warmte verloren. Hierdoor heeft de vloerverwarming een optimaal rendement.

Al onze opbouw planken tot een dikte van 16mm zijn geschikt om te plaatsen op vloerverwarming. Deze vallen allemaal binnen de gestelde RC-waarden.

Onze houten vloeren voor op vloerverwarming leveren wij in de volgende diktes: 18cm, 22cm, 24cm en 26cm. De 26cm brede plank is de breedtes plank om op vloerverwarming te leggen. Daarnaast zijn ook onze visgraat vloeren en andere parketvloeren geschikt om te plaatsen op vloerverwarming.

 • Al onze eiken vloeren zijn geschikt voor op vloerverwarming
 • Leggen 95% van onze vloeren op vloerverwarming
Naturel eiken houten vloeren

Belangrijk om op te letten

Als je een houten parketvloer op vloerverwarming legt is het belangrijk dat je niet te veel schommelt met de temperatuur. Oftewel niet te snel opwarmen en afkoelen. Dit zorgt er namelijk voor dat de houten vloer kan gaan uitzetten of krimpen. Wij adviseren om je thermostaat met niet meer dan 2 graden per keer te verlagen of te verhogen. Eigenlijk is het van belang om met een thermostaat hetzelfde om te gaan als met de verandering in temperatuur tijdens de verschillende seizoenen. Daar is ook sprake van een geleidelijke aanpassen van temperatuur.

Één van de belangrijkste dingen om goed in de gaten te houden is de juiste relatieve luchtvochtigheid in de woning. Dit kan je meten door een hygrometer. Daarnaast heb je ook luchtbevochtigers met ingebouwde hygrometers. Plaats altijd een luchtbevochtiger in je woning, en verplaats deze eens per maand van plek. Het beste is om het gehele jaar door te zorgen voor een luchtvochtigheid tussen de 55% en 65%. Op deze manier zorg je ervoor dat de houten vloer het juiste vochtpercentage bevat.

visgraat parketvloer

De belangrijkste voordelen op een rij

Steeds meer mensen kiezen voor een houten vloer en vloerverwarming. Er zitten hier veel voordelen om voor deze combinatie te kiezen.

 • Je kan je niet meer branden aan de radiotoren.
 • Bij vloerverwarming is er sprake van laagtemperatuur verwarming. De aanvoertemperatuur is hierdoor een stuk lager. Hierdoor bespaar je aanzienlijk in de kosten, jaarlijks vaak 5%. En als je vloerverwarming met een Hr-ketel combineert kan je 10 tot 15% op de energiekosten besparen.
 • Omdat de leidingen in de gehele woning liggen is de warmte verdeling erg comfortabel. Hierdoor heb je geen last van temperatuurverschillen in de woning. Doordat hout een warm product is zorgt vloerverwarming voor een fijne warmte in de woning.
 • Doordat je geen vloerverwarmingsbuizen en radiotoren in de woning hebt, heb je meer ruimte in je woning.
 • Vloerverwarming is esthetisch natuurlijk een stuk mooier dan alle radiatoren, convector rooster en leidingen.

dikte parketvloeren

Recente projecten

Zijn al jullie houten vloer geschikt voor vloerverwarming? 

Al onze houten vloeren zijn geschikt om te leggen op vloerverwarming. We leggen onze houten vloeren al meer dan 10 jaar op vloerverwarming. We hebben de mogelijkheid om vloeren tot wel 34cm breed en 5meter lang te plaatsen op vloerverwarming. Maar de vloerdelen welke wij het meeste plaatsen op vloerverwarming gaan tot maximaal 26cm breed en 16mm dik. Deze planken hebben een lange lengte. Daarnaast zijn onze 18cm en 22cm brede planken ook geschikt voor op vloerverwarming, dit geldt ook voor de 15mm dikke vloer.

Een houten vloer leent zich uitstekend voor vloerverwarming, maar het is daarbij wel van belang om te kiezen voor een hoogwaardig product en parketteurs met ervaring. Vandaar dat wij gespecialiseerd zijn in Europees eikenhouten vloeren die geplaatst worden door vakmannen met meer dan 20 jaar ervaring. 

Frans eikenhouten vloer

Is een houten vloer wel warmte doorlatend?

Zeker weten is een houten vloer warmte doorlatend! Een houten vloer en vloerverwarming gaan juist uitstekend samen. Het is de perfecte vloer op te plaatsen op vloerverwarming en vloerverkoeling.

Doordat hout een isolerende werking heeft, warmt een houten vloer bijvoorbeeld minder snel op dan een tegelvloer, een gietvloer of een pvc-vloer. Maar wanneer de houten vloer opgewarmd is houdt deze langer zijn warmte vast en geeft het de warmte langzamer af. Oftewel, de energie die gebruikt is om de houten vloer op te warmen wordt naderhand teruggewonnen, dit omdat de houten vloer warmte blijft afgeven ook wanneer de aanvoer van warm water door het vloerverwarming systeem is gestopt.

Het belangrijkste om op te letten is dat een vloer binnen de gestelde RC-waarde valt, en daar voldoen al onze houten vloeren aan. Juist met een houten vloer i.c.m. vloerverwarming zorgt het hele jaar door voor een aangename temperatuur 

Gerookte geschuurde houten vloer

Welke patroonvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Er zijn vele patroonvloeren, en al deze verschillende legmotieven zijn geschikt om te plaatsen op vloerverwarming. Bij een patroonvloer kan je denken aan; visgraat vloeren, Hongaarse punt, Versailles parket, hoogkant parket, elleboogpatroon, blokpatroon en tal van andere patroonvloeren. Een visgraat vloer op vloerverwarming is enorm populair, en kan uitstekend. 

Wij hebben veel ervaring in het leggen van patroonvloeren op vloerverwarming. Om een patroonvloer zo strak mogelijk te leggen is het in sommige gevallen nodig om de dekvloer te egaliseren. Want als de dekvloer niet egaal is dan kan de patroonvloer niet mooi geplaatst worden. Als de dekvloer voldoet aan de normen dan verlijmen wij vervolgens de patroonvloer erop. Door de patroonvloer te verlijmen op de vloerverwarming krijg je het strakste effect en het genereert het beste rendement. Dit omdat er geen warmte verloren kan gaan, er ontstaat namelijk één massa. 

Een visgraat vloer op vloerverwarming is enorm populair, en kan uitstekend. Wij produceren onze visgraat vloeren en andere patroonvloeren in vele afmetingen. In onze showroom tonen we je graag al onze patroonvloeren zodat je een goed beeld krijgt welke houten vloer en vloerverwarming samengaan. 

Voordelen Hongaarse punt duoplank

Hoe zit het met de werking van hout?

Wij hebben de volledige productie van onze eikenhouten vloeren in eigen beheer. Voor het drogen van de eikenplanken maken we een bijpassend droogschema zodat de vloer aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Door de productie van vloeren in Nederland te houden, zijn ze vanaf de eerste plank gewend aan het juiste klimaat. Dit gaat krimp en uiteenzetting van het eikenhout tegen, zodat er bij jou een stabiel en sterk product in huis ligt.

Onze houten vloeren hebben een toplaag van massief eikenhout en een onderlaag van 7 lagen watervaste berkenmultiplex, deze 7 lagen verlijmen we kruislings op elkaar. Hierdoor minimaliseert de onderlaag de werking van de massief eiken toplaag. Dit zorgt een ijzersterk en stabiel product. 

Een eikenhouten vloer kan alleen een klein beetje werken in de breedte, vandaar dat er een beetje ruimte wordt gehouden tussen de vloer en de muur. Dit werken we af met een lage of een hoge plint. De vloer heeft hierdoor de mogelijkheid om te werken, maar dit zal je zelf nooit merken. Een houten vloer werkt niet in de lengte, hierdoor kan de vloer zonder tussenruimte strak tegen muren en kozijnen geplaatst worden.

Opbouw duoplank vloer

Hoeveel jaar garantie krijg ik?

Wij geven 5 jaar garantie op het verlijmen van een vloerverwarming. Deze garantie heeft betrekking op het volgende: ‘’wij garanderen dat wanneer wij de houten vloer verlijmen, deze niet gaat loskomen van de aanwezige dekvloer’’. Eigenlijk is 1 jaar garantie al voldoende, dit omdat het van belang is dat alle jaargetijden een keer zijn geweest. Maar om extra zekerheid te bieden geven wij 5 jaar garantie.

Daarnaast geven we 15 jaar garantie op ons product. Het enige wat er met het product kan gebeuren is dat de toplaag loslaat van de onderlaag, als dit gebeurt herstellen wij dit. Hierbij is het wel van belang dat je zorgt draagt voor de juiste luchtvochtigheid, dit is tussen de 50% en 65%.

En we geven natuurlijk de garantie dat we de houten vloer uitmuntend plaatsen. Wij zijn de enige in Nederland die gespecialiseerd is in eikenhouten vloeren en deze worden geplaatst door parketteurs die niks anders doen dan dag in dag uit eikenhouten vloeren plaatsen.

Eigen productie houten vloeren

Na het leggen van de houten vloer op vloerverwarming

Nadat je houten vloer en vloerverwarming is gelegd zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden.

 • Het is niet aan te raden om je houten vloer en vloerverwarming af te dekken met een dicht vloerkleed. Je kan wel kiezen voor geknoopte en open kleden, zonder een latex onderkant.
 • Plaatst een luchtbevochtiger. De ideale relatieve luchtvochtigheid zit tussen de 55% en 65%. Zorg ervoor dat je woning aan deze waarde voldoet.
 • Bescherm je vloer tegen krassen en vocht. Plaatst vilt onder de meubelen, zorg voor een droogloopmat en plaatst plantenbakken nooit rechtstreeks op de vloer. Pas ook op voor lampen met metalen onderkant, deze kunnen zwarte vlekken op de vloer achterlaten.
 • Gebruik de juiste onderhoudsmiddelen. Gebruik altijd de onderhoudsmiddelen die je bij de aanschaf van de houten vloer gekregen hebt, zodat je optimaal kan genieten.
Houten vloer en vloerverkoeling

Dutzfloors de specialist

Dutzfloors is één van de enige bedrijven in Nederland die zich volledig heeft gespecialiseerd in het produceren van eikenhouten vloeren. Doordat wij ons hebben gespecialiseerd weten we alles van dit product. Daarnaast is het een groot voordeel dat jij je de perfecte houten vloer in je woning helemaal zelf kan samenstellen, op deze manier weet je zeker dat deze aansluit bij je wensen.

Wij mogen het vignet Vloerverwarming & Parket dragen. Hierdoor weet je zeker dat je voor de aanschaf van een houten vloer op vloerverwarming, bij ons op het juiste adres bent. Veelal voeren wij nog inspecties uit, zodat we zeker weten dat de houten vloer geplaatst kan worden op het moment dat we met elkaar afgesproken hebben. Wij gaan altijd voor het beste resultaat, zodat je jarenlang kan genieten van je prachtige Dutzfloors houten vloer. 

Houten vloeren advies
Showroom afspraak

42.472 klanten kregen advies

Gratis advies en offerte

Plan een gratis adviesgesprek in onze showroom

Je zit nergens aan vast

Meer weten over het adviesgesprek

0
  0
  Uw winkelwagen
  Uw winkelwagen is leegTerug naar de winkel

  Toegevoegd!

  Je vloer is toegevoegd aan je moodboard. Voeg nog meer vloeren toe of ga direct naar je moodboard!

  Advies op maat

  Gratis en vrijblijvend