Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Houten vloeren
9.3 / 10 gemiddelde van 310 reviews.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Dé specialist in eiken vloeren

Dutzfloors - Eigen productie

Eigen Nederlandse productie

Stel jouw droom vloer samen

Gelegd in heel Nederland

Hongaarse punt vloeren van eiken

Hongaarse punt vloeren lijken in veel opzichten op visgraat vloeren – het is gelegd in een bijzonder patroon, valt op en heeft een luxe uitstraling. Op het eerste gezicht denk je misschien zelfs dat het dezelfde stijl vloer is. Maar pas als je beter kijkt, merk je dat de houten vloeren van elkaar verschillen.

In een Hongaarse punt lopen de planken in punten van 45 of 60 graden en snijden we de uiteinden schuin af. Dit creëert een zigzageffect dat tot een scherpe punt komt – het lijkt alsof de letter ‘V’ wordt herhaald. Door de scherp afgesneden hoeken is er meer hout nodig voor de productie dan bij visgraatvloeren. Dit maakt de gemiddelde prijs van een Hongaarse punt vloer hoger. Onze Hongaarse punt vloeren van Europees eikenhout zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen. Voor welke look je ook kiest, een Hongaarse punt vloer kopen geeft jouw woning de klassieke uitstraling die je zoekt.

Eiken Hongaarse punt vloeren en vloerverwarming

Vloerverwarming brengt veel comfort in huis, dit is heerlijk om te combineren met een eiken Hongaarse punt vloer. Vloerverwarming verdeelt de warmte gelijkmatig over het hele vloeroppervlak – de temperatuur in de woning is hierdoor constant en aangenaam. Maar dat is nog niet alles: vloerverwarming is ook nog eens ontzettend duurzaam. Het systeem verwarmt op een energiezuinigere manier dan radiatoren en vereist minder onderhoud. Het is de ideale match voor onze eikenHongaarse punt vloeren.

Onze eiken Hongaarse punt vloeren zijn dankzij hun opbouw uitstekend te leggen in combinatie met vloerverwarming. De planken bestaan uit massief eikenhout van 6 (tapis) of 9 (Bourgogne) mm dikte, deze trekken nooit krom. Wij verlijmen Hongaarse punt altijd op de ondervloer, zodat deze heel lang goed en stevig blijft liggen en geschikt is voor op vloerverwarming.

Afmetingen Hongaarse punt vloer
Hongaarse punt vloer met karakter
Strakke Hongaarse punt vloer
Hongaarse punt met karakter
Showroom Hongaarse punt vloer
dutzfloors_inhouse@300x
0

Houten vloeren gelegd

dutzfloors_averagescore@300x
0

Gemiddelde score

Many_preceded_you
0

Klanten kregen advies

dutzfloors_percent@300x
0

Aanbeveling klanten

Beschikbaar in een hoek van 45 of 60 graden

In tegenstelling tot visgraatvloeren worden de planken van een Hongaarse punt niet loodrecht, maar schuin in een hoek tegen elkaar aan gelegd. De vloerdelen kunnen in een hoek van 45 of 60 graden worden gelegd – de eerste variant is scherper en kenmerkt zich door een smallere ‘V’. 

Bij planken in een hoek van 60 graden ontstaat een effect dat ook wel de ‘sergeantstreep’ wordt genoemd. De vloer oogt strak en rustiger dan een visgraatvloer. Al onze vloeren bestaan uit hoogwaardig Europees eikenhout. Deze houtsoort is duurzaam en oersterk – je voelt de kwaliteit vanaf de eerste stap.

Plan nu je adviesgesprek  

Hongaarse punt vloeren
Hongaarse punt op vloerverwarming
Hongaarse punt in keuken
Donkere Hongaarse punt vloer

Mogelijkheden met Hongaarse punt van eiken

Bij het kopen van eiken Hongaarse punt vloeren is veel mogelijk. De vloer kan bijvoorbeeld strak worden gelegd, wat zich kenmerkt door een glad uiterlijk. Een strak gelegde Hongaarse punt vloer past goed bij een huis met een moderne uitstraling. We kunnen de vloer ook bruut leggen. De plank heeft meer structuur en creëert een stoerdere uitstraling – het is de ideale basis voor een rustiek interieur. Wat je wensen ook zijn, wij maken precies de vloer die jij wilt. Volledig op maat, maar onmiskenbaar Dutzfloors.

Hongaarse punt vloeren zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Hierdoor ontstaat er altijd een goede match tussen de vloer en de rest van het interieur – wij slaan de plank nooit mis. Wil je dat we jouw nieuwe vloer voorzien van banden en biezen? Ook dat is geen probleem. Onze vakmensen hebben soms wel meer dan 30 jaar ervaring – wat vloeren betreft is er weinig dat ze niet kunnen.

Naturel Hongaarse punt vloer
Hongaarse punt op vloerverwarming
Hongaarse punt vloer bruut gelegd
Hongaarse punt vloer gerookt geschaafd

Onderhoud van Hongaarse punt vloer

Alle vloeren van Dutzfloors worden voorzien van een sterke olie-beschermlaag. Bij een Hongaarse punt vloer verlijmen en verspijkeren we de plankjes eerst op de ondervloer, pas daarna gaan we oliën of lakken. Beide processen vinden plaats in je woning. Een strak gelegde vloer wordt eerst nog gepapt en geschuurd – zo ontstaat het meer gladde oppervlak van een strak gelegde Hongaarse punt vloer. Een bruut gelegde vloer wordt niet gepapt, maar direct in de olie of lak gezet.

Dankzij de sterke bescherming heeft een Hongaarse punt vloer weinig onderhoud nodig. Met één of twee keer per maand dweilen ben je al een heel eind. Dit is natuurlijk afhankelijk van je vloergebruik – woon je bijvoorbeeld alleen of met een groot gezin? Ook moet je de eikenhouten vloer eens per jaar in een speciale onderhoudsolie zetten. Hierdoor blijft de vloer in topconditie en zorgen we er samen voor dat jij jarenlang geniet van een schitterende Hongaarse punt vloer.

Plan nu je adviesgesprek

Bruut gelegde Hongaarse punt vloer

Advies op maat

Gratis en vrijblijvend