9.3 / 10 gemiddelde van 240 reviews.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Dé specialist in eiken vloeren

Wij creëren eiken houten vloeren. Stel je eigen vloer samen!  

Eigen Nederlandse productie

100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.

Op maat gemaakte vloeren

Jouw wens is onze opdracht.

Woning klare vloeren

Na het leggen direct op je houten vloer leven.

Sorteringen eiken houten vloeren

Wij produceren verschillende soorten vloeren in diverse sorteringen. Sortering heeft betrekking op de omvang en hoeveelheid van de noesten.

Onze plankenvloeren leveren we in andere sorteringen dan onze duoplank visgraat vloeren, traditionele visgraat vloeren en semi tapis visgraat vloeren. Wij maken onze plankenvloeren in alle sorteringen; van weinig tot veel. Dit omdat een plankenvloer rustig is qua look and feel. Een visgraat vloer maken we niet in een rustieke sortering, dit omdat in een rustieke sortering alle afmetingen qua noesten mogen zitten. Deze sortering past niet mooi in een visgraat vloer, omdat dan de volledige focus gaat naar de hoeveelheid noesten i.p.v. het mooie patroon. 

In onze showroom tonen we alle mogelijke sorteringen van eiken houten vloeren op een groot oppervlak zodat je een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden. 

Sorteringen vloeren

Sorteringen eiken houten planken vloeren

Onze eiken houten vloeren produceren we in 5 verschillende gradaties sorteringen: 

 • 1-bis sortering
 • A-sortering
 • AB-sortering (ook wel natuur sortering genoemd)
 • Gemixte sortering
 • Rustieke sortering

Alle sorteringen behalve de gemixte sortering zijn leverbaar in planken van 18, 22 en 26cm breed. De gemixte sortering leveren we in planken van 18 en 22cm breed. Daarnaast leveren we de 1-bis, de A-sortering, de AB-sortering en de rustieke sortering in planken van 16mm dik en de gemixte sortering in planken van 15mm dik. Bekijk direct alle houten vloeren

1-bis 

De 1-bis sortering is de meest rustige sortering, hierin zitten alleen kleine noesten. De noesten zijn om en na bij 18mm. Uiteraard betreft het een natuurproduct waardoor het enigszins kan afwijken. 

Eiken 1-bis sortering

In deze sortering mogen ook iets grotere noesten zitten. De noesten in de A-sortering zijn om en na bij de 35mm. Uiteraard betreft het een natuurproduct waardoor het enigszins kan afwijken. 

Rustiek A

In deze sortering zitten de A noesten deze zijn rond de 35mm groot. En de B noesten zijn rond de 70mm groot. Uiteraard betreft het een natuurproduct waardoor het enigszins kan afwijken. 

Eiken AB sortering
Eik rustiek

Sorteringen eiken houten duoplank vloeren

Een duoplank visgraat vloer heeft dezelfde opbouw als onze planken vloeren. Namelijk een toplaag van Europees massief eikenhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Een duoplank visgraat vloer kan veelal rechtstreeks op de aanwezige beton vloer geplakt worden. 

Wij maken onze eiken houten duoplank visgraat vloeren in drie sorteringen: 

 1. 1-bis sortering
 2. A-sortering
 3. AB-sortering (ook wel natuur sortering genoemd).

De meest verkochte afmetingen zijn: 14×56, 16×80 en 18×90. Hier gaat het om de breedte x de lengte van de planken. Bekijk alle duoplank visgraat vloeren

Duoplank visgraat vloer
1bis-sortering

Dit is de meest rustige sortering. In de 1-bis sortering zitten alleen kleine noesten. De noesten zijn om en na bij 18mm. Uiteraard betreft het een natuurproduct waardoor het enigszins kan afwijken. 

1-bis sortering duoplank visgraat
A-sortering

In deze sortering mogen ook iets grotere noesten zitten. De noesten in de A-sortering zijn om en na bij de 35mm. Uiteraard betreft het een natuurproduct waardoor het enigszins kan afwijken. 

A sortering duoplank visgraat
AB-sortering

In deze sortering zitten de A noesten deze zijn rond de 35mm groot. En de B noesten zijn rond de 70mm groot. Uiteraard betreft het een natuurproduct waardoor het enigszins kan afwijken. 

Ab-sortering duoplank visgraat

Sortering traditioneel visgraat

Een traditionele visgraat vloer bestaat uit planken van 6mm of 9mm dik. Deze planken worden verspijkerd en gelijmd op een mozaïeken of spaanplaat ondervloer. Mozaïek bij vloerverwarming en spaanplaat wanneer er geen vloerverwarming aanwezig is.

De 6mm dikte heet tapis visgraat vloer en de 9mm heet Bourgogne visgraat vloer. We maken deze in volgende sorteringen:

 • QFQ
 • Premier
 • 1-bis
 • Rustiek

Plan direct een adviesgesprek

Tapis eiken visgraat vloeren
Visgraat vloer QFQ
Visgraat vloer premier
Visgraat vloer 1-bis
Rustiek

Rustiek: Sortering waar meerdere en kleine tot grote noesten in voor kunnen komen, ook kan er meer kleurverschil in zitten. Heeft geen kieren of gaten in het hout. Voor een rustieke en warme uitstraling.

Visgraat vloer rustiek

Sortering semi tapis visgraat

Een semi tapis visgraat vloer bestaat uit planken van slechts 9.6mm of 11mm dik. De planken zijn machinaal geolied of gelakt en hebben hierdoor een sterke beschermlaag. Je kan na het leggen direct op de vloer leven. Deze vloeren hebben een isolatie waarden van slechts 0.049 en zijn daardoor uitstekend om te plaatsen op vloerverwarming. 

We maken deze visgraat vloer in een mix sortering. Deze varieert van rustig, noestvrij tot een levendige houtstructuur met noestjes en plint. 

Wil je meer weten over onze semi tapis visgraat vloeren? Plan direct een adviesgesprek

Sortering semi tapis visgraat