Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Houten vloeren
9.3 / 10 gemiddelde van 304 reviews.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Dé specialist in eiken vloeren

Dutzfloors - Eigen productie

Eigen Nederlandse productie

Stel jouw droom vloer samen

Gelegd in heel Nederland

Sorteringen eiken houten vloeren

Wij produceren verschillende soorten vloeren in diverse sorteringen. Sortering heeft betrekking op de omvang en hoeveelheid van de noesten. We hebben verschillende soorten vloeren en die maken we in verschillende sorteringen. Bekijk de volgende vloeren en in welke sortering wij deze maken: 

Je kiest bij ons zelf de sortering (het aantal noesten) in de vloer. In onze showroom tonen we alle mogelijke sorteringen van eiken houten vloeren op een groot oppervlak zodat je een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden. 

Sorteringen vloeren

Sorteringen eiken houten planken vloeren

Onze eiken houten vloeren produceren we in 5 verschillende gradaties sorteringen: 

 • 1-bis sortering
 • A-sortering
 • AB-sortering (ook wel natuur sortering genoemd)
 • Gemixte sortering
 • Rustieke sortering

Alle sorteringen behalve de gemixte sortering zijn leverbaar in planken van 18, 22 en 26cm breed. De gemixte sortering leveren we in planken van 18 en 22cm breed. Daarnaast leveren we de 1-bis, de A-sortering, de AB-sortering en de rustieke sortering in planken van 16mm dik en de gemixte sortering in planken van 15mm dik.

Bekijk nu alle houten vloeren

1-bis 

De 1-bis sortering is de rustigste sortering, hierin zitten alleen kleine noesten. De noesten zijn om en na bij 18mm. Uiteraard betreft het een natuurproduct waardoor het enigszins kan afwijken. 

Eiken 1-bis sortering

In deze sortering mogen ook iets grotere noesten zitten. De noesten in de A-sortering zijn om en na bij de 45mm. Uiteraard betreft het een natuurproduct waardoor het enigszins kan afwijken. 

Rustiek A

In deze sortering zitten de A noesten deze zijn rond de 45mm groot. En de B noesten zijn rond de 70mm groot. Uiteraard betreft het een natuurproduct waardoor het enigszins kan afwijken. 

Eiken AB sortering
Eik rustiek

Sorteringen eiken houten duoplank vloeren

Een duoplank visgraat vloer heeft dezelfde opbouw als onze planken vloeren. Namelijk een toplaag van Europees massief eikenhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Een duoplank visgraat vloer kan veelal rechtstreeks op de aanwezige beton vloer geplakt worden. 

Wij maken onze eiken houten duoplank visgraat vloeren in drie sorteringen: 

 1. 1-bis sortering
 2. A-sortering
 3. AB-sortering (ook wel natuur sortering genoemd).

De meest verkochte afmetingen zijn: 14×56, 16×80 en 18×90. Hier gaat het om de breedte x de lengte van de planken. 

Bekijk visgraat duoplank vloeren

Duoplank visgraat vloer
1bis-sortering

Dit is de meest rustige sortering. In de 1-bis sortering zitten alleen kleine noesten. De noesten zijn om en na bij 18mm. Uiteraard betreft het een natuurproduct waardoor het enigszins kan afwijken. 

1-bis sortering duoplank visgraat
A-sortering

In deze sortering mogen ook iets grotere noesten zitten. De noesten in de A-sortering zijn om en na bij de 45mm. Uiteraard betreft het een natuurproduct waardoor het enigszins kan afwijken. 

A sortering duoplank visgraat
AB-sortering

In deze sortering zitten de A noesten deze zijn rond de 45mm groot. En de B noesten zijn rond de 70mm groot. Uiteraard betreft het een natuurproduct waardoor het enigszins kan afwijken. 

Ab-sortering duoplank visgraat

Sortering traditioneel visgraat

Een traditionele visgraat vloer bestaat uit planken van 6mm of 9mm dik. Deze planken worden verspijkerd en gelijmd op een mozaïeken of spaanplaat ondervloer. Mozaïek bij vloerverwarming en spaanplaat wanneer er geen vloerverwarming aanwezig is.

De 6mm dikte heet tapis visgraat vloer en de 9mm heet Bourgogne visgraat vloer. We maken deze in volgende sorteringen:

 • QFQ
 • Premier
 • 1-bis
 • Rustiek

Bekijk traditionele visgraat vloeren  

Tapis eiken visgraat vloeren
Visgraat vloer QFQ
Visgraat vloer premier
Visgraat vloer 1-bis
Rustiek

Rustiek: Sortering waar meerdere en kleine tot grote noesten in voor kunnen komen, ook kan er meer kleurverschil in zitten. Heeft geen kieren of gaten in het hout. Voor een rustieke en warme uitstraling.

Visgraat vloer rustiek

Sortering semi tapis visgraat

Een semi tapis visgraat vloer bestaat uit planken van slechts 9.6mm of 11mm dik. De planken zijn machinaal geolied of gelakt en hebben hierdoor een sterke beschermlaag. Je kan na het leggen direct op de vloer leven. Deze vloeren hebben een isolatie waarden van slechts 0.049 en zijn daardoor uitstekend om te plaatsen op vloerverwarming. 

We maken deze visgraat vloer in een mix sortering. Deze varieert van rustig, noestvrij tot een levendige houtstructuur met noestjes en plint. 

Wil je meer weten over onze semi tapis visgraat vloeren? 

Bekijk semi tapis visgraat vloeren  

Sortering semi tapis visgraat

Advies op maat

Gratis en vrijblijvend