9.3 / 10 gemiddelde van 240 reviews.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Dé specialist in eiken vloeren

Wij creëren eiken houten vloeren. Stel je eigen vloer samen!  

Eigen Nederlandse productie

100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.

Op maat gemaakte vloeren

Jouw wens is onze opdracht.

Woning klare vloeren

Na het leggen direct op je houten vloer leven.

Stel je eigen vloer samen

Bij ons stel jij in 7 stappen je eigen droom vloer samen. Wij maken al onze houten vloeren in Nederland. Wij hebben van begin tot eind het productieproces in eigen beheer, hierdoor leveren wij geen standaard vloeren, maar vloeren die voldaan aan jouw specifieke wensen. Doordat je bij ons je eigen vloer volledig kan samenstellen, voldoet deze voor de volledige 100% aan je wensen. Stapsgewijs je vloer samenstellen doe je zo: 

  1. Bezoek onze showroom
  2. Kies het soort vloer
  3. Kies de sortering
  4. Bepaal de plank breedte/afmeting
  5. Geschuurd, geschaafd of geborsteld
  6. Extra bewerkingen
  7. Afwerking
0

Vloeren gelegd in 2019

0

Gemiddelde score

0

Klanten kregen advies

0

Aanbeveling van klanten

1: Bezoek onze showroom

Hout ervaar je het best van dichtbij. Door op het hout te lopen en de vloer aan te raken, kun je je goed inbeelden of een vloer bij jou en je huis past. En dat is belangrijk – onze eikenhouten vloeren gaan namelijk lang mee. In onze showroom vind je alle vloerinspiratie die je nodig hebt. De grote woonboerderij staat in het pittoreske Beetsterzwaag en is opgedeeld in verschillende stijlkamers. Deze kamers zijn gevuld met onze mooiste en populairste vloeren. Van visgraat tot Hongaarse punt en zelfs echte kasteelvloeren – de ruimtes ademen onze passie voor hout. 

Je loopt hier op onze vloeren, zodat jij je keuze niet hoeft te baseren op een klein staaltje of één plank. De aanwezige vloer-specialisten denken tijdens een bezoek graag met je mee en beantwoorden al je vragen. Op deze manier maak je de beste keuze en vind jij jouw droomvloer.

Showroom Dutzfloors houten vloeren
Showroom Dutzfloors Steenwijk
Showroom eiken vloeren Dutzfloors

2: Kies het soort vloer

We richten ons sinds het begin van Dutzfloors maar op één houtsoort. Liever een specialist die echt alles weet van één product, dan slechts een beetje kennis van van alles. We kozen tien jaar geleden voor de focus op Europees eikenhout. Deze houtsoort is prachtig, sterk en duurzaam. En het grootste voordeel? Als je weet wat je doet, kun je er alle kanten mee op. 

We hebben dan ook het hele productieproces zelf in de hand. Elke stap vindt plaats onder ons toeziend oog. Van het droogproces tot aan het leggen. Wil je een klassieke visgraatvloer? Dan maken we die. Heb je liever rechte planken of een vloer in een bijzondere kleur? Ook dat is geen probleem. Neem tijdens een bezoek gerust foto’s van je woning of gewenste woonstijl mee. Dan kijken we samen welk soort vloer het beste bij je past en maken we dit werkelijkheid.

Rc waarden houten vloeren
26cm brede naturel vloer
Geschaafde duoplank visgraatvloer
Hongaarse punt vloer gerookt geschaafd

3: Kies de sortering

Natuurlijke elementen en veelzijdigheid zijn karakteristiek voor eikenhout. Dit zie je onder andere terug in de sortering van onze vloeren. Sortering staat voor het aantal noesten in een plank – hoe meer noesten, des te drukker de sortering. Sortering heeft dus een grote invloed op de uitstraling van de vloer als geheel. Hoe drukker de sortering, hoe levendiger de vloer oogt. Let wel: dit verschilt per type vloer. 

Stel dat je kiest voor een vloer met brede planken. In dat geval is er genoeg ruimte voor noesten en oogt de vloer rustig. Dezelfde sortering bij een visgraatvloer lijkt juist druk. Bij dit type vloer raden we dan ook een eerder rustige sortering aan – het bijzondere legpatroon komt dan mooi naar voren. Wat je wensen ook zijn, we vinden altijd een passende sortering bij jouw stijl.

Sorteren van houten vloeren
1-bis 
Eiken 1-bis sortering
Rustiek A
Eiken AB sortering
Eik rustiek

4: Bepaal de afmeting

Ook de afmeting van een plank drukt zijn stempel op het uiterlijk van de vloer. Onze planken zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en diktes. De meest gangbare breedtes zijn 18, 22, en 26 centimeter bij rechte planken. Zoek je een extra brede plank? Dat kan. Onze breedste planken zijn maar liefst 40 centimeter breed. 

Visgraatvloeren zijn ook in verschillende groottes verkrijgbaar, van 7 x 35 centimeter tot wel 18 x 90 centimeter. Grotere planken stralen hierbij meer rust uit dan de kleinere plankjes. Een kamer lijkt hierdoor ruimer met grotere planken – een handige optische illusie voor de kleinere kamers in huis. Je kiest de geschikte afmeting op basis van de betreffende kamer en je persoonlijke voorkeur. Heb je moeite met kiezen? In onze showroom vind je alle beschikbare formaten, zodat je eenvoudiger de juiste keuze maakt.

Breedtes en lengtes vloeren
Hongaarse punt vloer in keuken
Bewerken houten vloeren
Geborstelde visgraat vloer

5: Geschuurd, geschaafd of geborsteld

Het bijzondere aan eikenhout is dat het mooier wordt wanneer je het afwerkt. Een eikenhouten vloer wordt altijd geschuurd, geschaafd of geborsteld. Deze bewerkingen bepalen de zichtbare structuur van het eikenhout en dus de uitstraling van de vloer. Een geschuurde vloer krijgt een rustige structuur. Het wegschuren van de nerfstructuur geeft de vloer een strak effect. Bij een geschaafde vloer blijft de nerfstructuur duidelijk zichtbaar. De plank bevat nog ruwe delen, waardoor er een levendig en natuurlijk effect ontstaat. Geborstelde vloeren gaan nog een stapje verder. De textuur is glooiend en minder strak. 

Ook de houtnerven zijn nog goed te zien. Ben je benieuwd naar de bewerkingen en het effect ervan op een vloer? In onze showroom laten wij je elke bewerking zien.

Licht geschuurde eiken vloer
Geschaafde white wash vloer
Licht geborstelde vloer

6. Extra bewerkingen

Ons maatwerk blijft niet beperkt tot de standaard bewerkingen als schuren, schaven en borstelen. Geavanceerde hulpmiddelen stellen ons in staat een tal van extra bewerkingen op het hout uit te voeren. Wat dacht je van het verouderen van een vloer? Dit doen we in een trommel die we vullen met bijvoorbeeld bouten en moeren. Dit trommelen van de planken laat kleine deukjes achter op de planken. Ook slaan of roken valt onder de mogelijke bewerkingen. Roken geeft iedere plank een unieke kleur en levert keer op keer unieke vloeren op. Bij het slaan bewerken onze vakmensen het hout met verschillende gereedschap. 

Het hout behoudt zijn kwaliteit en sterkte en gaat net zo lang mee als onbewerkte planken. Het grote verschil? Er ligt een echt unieke vloer in huis die niemand anders heeft.

Gerookte eikenhouten vloer

7: Afwerking van de vloer

De laatste stap in ons productieproces is de afwerking van de planken. Het is de belangrijkste stap wat betreft levensduur. Waar de verschillende bewerkingen vooral een uniek uiterlijk creëren, is de afwerking in feite de finishing touch. We werken alle vloeren af met A-kwaliteit oliën en doen dit op een unieke manier: onze oliewerkwijze verloopt machinaal. 

Onze machinale afwerking zorgt ervoor dat iedere plank een evenredige hoeveelheid olie krijgt. Er ontstaat een egaal effect. Een tweede voordeel? De al sterke planken worden nog beter beschermd tegen krasjes en vlekken. In sommige gevallen geven we de vloer niet één, maar twee olielagen. Dit geeft het hout een tweede beschermlaag, zodat je direct na het leggen op de vloer kunt leven. Het is een woonklaar product waar je direct van geniet, zonder te hoeven wachten. Plan een adviesgesprek