9.3 / 10 gemiddelde van 240 reviews.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Dé specialist in eiken vloeren

Wij creëren eiken houten vloeren. Stel je eigen vloer samen!  

Eigen Nederlandse productie

100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.

Op maat gemaakte vloeren

Jouw wens is onze opdracht.

Woning klare vloeren

Na het leggen direct op je houten vloer leven.

Drie soorten visgraat vloeren 

Wij hebben drie verschillende visgraat vloeren in ons assortiment. Deze visgraat vloeren zijn allemaal gemaakt van eikenhout en zijn allemaal geschikt om te plaatsen op vloerverwarming

  1. Duoplank visgraat vloer: deze visgraat vloer heeft een toplaag van Europees eikenhout en een onderlaag van berkenmultiplex. De vloer heeft een v-groefje tussen de planken. 
  2. Traditionele visgraat vloer: deze visgraat vloer bestaat uit planken van 6mm of 9mm massief eikenhout. Deze worden op een mozaieken of spaanplaat ondervloer verlijmd en gespijkerd. Dit is een klassieke visgraat vloer. 
  3. Semi tapis visgraat vloer: deze visgraat vloer bestaat uit 9.6mm of 11mm dikke planken. Deze planken worden strak tegen elkaar aan geplaatst. Dit is een moderne visgraat vloer. 
Visgraat vloeren

De duoplank visgraat vloer

Een duoplank visgraatvloer heeft dezelfde dubbele laag als onze plankenvloeren. Het grote voordeel?  We kunnen van elke plankenvloer in ons assortiment een visgraatpatroon maken. We passen in dit geval de vorm van de planken aan en maken ze kleiner. De toplaag is nog steeds van hoogwaardig Europees eikenhout. Door de dubbele laag is de werking minimaal zodat je vloer jarenlang strak blijft liggen, ongeacht je woonsituatie.

De populairste afmetingen van onze plankjes zijn 12 x 60, 14 x 56 en 16 x 80 centimeter. Duoplanken zijn bredere plankjes, we noemen de vloer daarom ook wel een walvisvloer. Onze parketteurs leggen elke plank strak tegen de andere, zodat gekraak of gepiep geen ruimte krijgt. De v-groefjes in de plankjes zorgen er tegelijkertijd voor dat het duidelijk individuele plankjes zijn.

Bekijk onze duoplank visgraat vloeren

Visgraat vloer met v-groef
Geschaafde duoplank visgraatvloer
Geschuurde duoplank visgraatvloer

Traditionele visgraat vloeren

Een traditionele visgraatvloer bestaat uit planken van 6mm of 9mm dik. Deze planken worden als  ‘vloerbedekking’ op de ondervloer gelijmd en gespijkerd. Deze visgraat vloeren zijn de klassieke visgraat vloeren en bestaan al meer dan een eeuw. Je herkent deze visgraat vloeren door de spijkergaatjes in de planken. 

Onze traditionele visgraat vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De meest verkochte afmetingen zijn:  7 x 35, 9 x 45, 12 x 60 en 14 x 56 centimeter. Hierbij gaat het om de breedte x de lengte van de planken. De afmeting van de planken heeft veel invloed op hoe de vloer eruitziet. Kleinere planken zorgen voor meer banen, dit zorgt voor een klassieke uitstraling. Met een grotere afmeting zijn er minder banen, hierdoor ziet het geheel er rustiger uit. 

Bekijk al onze tapis visgraat vloeren.

Smalle visgraat vloer
Verouderde traditionele visgraatvloer
Witte traditionele visgraatvloer

De semi tapis visgraat vloer

Semi tapis visgraatvloeren bevatten geen v-groefje tussen de planken. Hierdoor ontstaat een strakke visgraat vloer. We maken deze visgraat vloer in planken van  7×47 en in 13×65 (bxl). Daarnaast is het ook mogelijk om de smalste planken dubbel te leggen, de afmeting is dan 14×47. 

Een semi tapis vloer heeft een onderlaag en een toplaag. Het is een kant-en-klare vloer die we rechtstreeks op de aanwezige betonvloer verlijmen. Hierbij is het wel van belang dat de betonvloer egaal is. Deze visgraat vloer plaatsen zonder spijkers, want we verlijmen deze visgraat vloer op de aanwezige dekvloer. Omdat er tussen de plankjes geen v-groefjes zitten, sluiten ze naadloos op elkaar aan. De vloer oogt hierdoor glad en strak. 

Bekijk direct onze semi tapis visgraat vloeren

Strakke tapis visgraatvloer
Naturel semi tapis
Visgraat vloer zonder v-groef