[wpdreams_ajaxsearchlite]
9.3 / 10 gemiddelde van 383 reviews.
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Dé Specialist in Houten Vloeren

Dé specialist in eiken vloeren

Eigen Nederlandse productie

Stel je Eigen Vloer Samen

Stel jouw droom vloer samen

Gelegd in Heel Nederland

Gelegd in heel Nederland

Visgraat vloeren van Europees eikenhout

Visgraat vloeren van parket zijn het type vloer waarvan je iedere keer opnieuw denkt: wow, wat prachtig! Het luxe patroon heeft iets klassieks, maar is nooit oubollig. Dutzfloors produceert alle visgraat vloeren van parket in Nederland. Doordat wij de productie in eigen beheer hebben stel je bij ons je eigen unieke visgraat vloer samen. Op deze manier weet je zeker dat deze aan je wensen voldoet en past bij je interieur.

Wij produceren uitsluitend vloeren van Europees eikenhout. Het is duurzaam, sterk en veelzijdig eikenhout. Enkele voordelen van onze visgraat parket vloeren:

 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Europees eiken, eigen Nederlandse productie
 • Stel je eigen visgraat vloer samen

Bekijk de producten

Bekend van TV

Parket Visgraat Vloeren

Binnen ons visgraat vloeren assortiment bieden wij diverse unieke patronen aan, waaronder de Hongaarse Punt, Hoogkant Parket en Versailles Vloeren. Deze parketvloeren voegen elegantie en tijdloze schoonheid toe aan je interieur:

 • Hongaarse Punt Vloeren: Een klassiek visgraat patroon met een moderne uitstraling, waarbij de planken elkaar onder een hoek van 45 graden kruisen.
 • Hoogkant Parket: Deze visgraatvloeren onderscheiden zich doordat de planken rechtop staan, wat een unieke textuur en stijlvol patroon creëert.
 • Versailles Vloeren: Geïnspireerd op de prachtige vloeren van het kasteel van Versailles, bieden deze vloeren ingewikkelde ontwerpen en een elegante uitstraling.

Al deze visgraat parketvloeren worden gemaakt van hoogwaardig Europees eikenhout, bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Bij Dutzfloors helpen we je graag bij het kiezen van de perfecte visgraat vloer die bij jouw interieur past. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies.

Bekijk de producten

Drie soorten eiken visgraat vloeren 

Wij hebben drie verschillende eiken visgraat vloeren in ons assortiment. Deze visgraat vloeren zijn allemaal gemaakt van eikenhout en zijn allemaal geschikt om te plaatsen op vloerverwarming. 

 • Duoplank visgraat vloer: deze visgraat vloer heeft een toplaag van Europees eikenhout en een onderlaag van berkenmultiplex. De vloer heeft een v-groefje tussen de planken.
 • Traditionele visgraat vloer: deze visgraat vloer bestaat uit planken van 6mm of 9mm massief eikenhout. Deze worden op een mozaïeken of spaanplaat ondervloer verlijmd en gespijkerd. Dit is een klassieke visgraat vloer.
 • Semi tapis visgraat vloer: deze visgraat vloer bestaat uit 9.6mm of 11mm dikke planken. Deze planken worden strak tegen elkaar aan geplaatst. Dit is een moderne visgraat vloer. 

Plan nu je adviesgesprek

Visgraat vloeren

1: Duoplank vloeren

Duoplank visgraat vloeren hebben dezelfde dubbele laag als onze plankenvloeren. Het grote voordeel? Als onze rechte planken, zijn daarom ook verkrijgbaar in het visgraatpatroon. We passen in dit geval de vorm van de planken aan en maken ze kleiner. De toplaag is nog steeds van hoogwaardig Europees eikenhout. Door de dubbele laag is de werking minimaal zodat je vloer jarenlang strak blijft liggen, ongeacht je woonsituatie. 

 • Geschikt voor op vloerverwarming
 • Woning klaar: direct na het leggen op leven
 • V-groefjes in de planken: duidelijk individuele plankjes zijn

De populairste afmetingen van onze plankjes zijn 12 x 60, 14 x 56 en 16 x 80 centimeter. Duoplanken zijn bredere plankjes, we noemen de vloer daarom ook wel een walvisvloer.

Duoplank visgraat vloeren

Visgraat vloer met v-groef
Geschaafde duoplank visgraatvloer
Geschuurde duoplank visgraatvloer

2: Traditionele vloeren – Met band of bies

Traditionele visgraat vloeren bestaat uit planken van 6mm of 9mm dik. Deze planken worden als  ‘vloerbedekking’ op de ondervloer gelijmd en gespijkerd. Deze visgraat parket vloeren zijn de klassieke visgraat vloeren en bestaan al meer dan een eeuw. Je herkent deze visgraat vloeren door de spijkergaatjes in de planken. Mooi om dit type visgraat vloer met combineren met band en bies. 

 • Mogelijk met band en/of- bies
 • Klassiek visgraat patroon
 • Planken liggen strak tegen elkaar aan

De meest verkochte afmetingen zijn:  7 x 35, 9 x 45, 12 x 60 centimeter. Hierbij gaat het om de breedte x de lengte van de planken. De afmeting van de planken heeft veel invloed op hoe de vloer eruitziet. Kleinere planken zorgen voor meer banen, dit zorgt voor een klassieke uitstraling. Met een grotere afmeting zijn er minder banen, hierdoor ziet het geheel er rustiger uit. 

Bekijk alle traditionele visgraat vloeren

Smalle visgraat vloer
Verouderde traditionele visgraatvloer
Witte traditionele visgraatvloer

3: Semi tapis visgraat 

Semi tapis visgraat vloeren hebben geen v-groefje tussen de planken. Hierdoor ontstaat een strakke visgraat vloer. We maken deze visgraat vloer in planken van  7×47 en in 13×65 (bxl). Daarnaast is het ook mogelijk om de smalste planken dubbel te leggen, de afmeting is dan 14×47. Een semi tapis vloer heeft een onderlaag en een toplaag. Het is een kant-en-klare vloer die we rechtstreeks op de aanwezige betonvloer verlijmen. Hierbij is het wel van belang dat de betonvloer egaal is. 

 • Zeer geschikt voor op vloerverwarming
 • Woning klaar: direct na het leggen op leven
 • Strakke visgraat vloer zonder v-groefje in de planken

We verlijmen deze visgraat vloer op de aanwezige dekvloer. Omdat er tussen de plankjes geen v-groefjes zitten, sluiten ze naadloos op elkaar aan. De vloer oogt hierdoor glad en strak. 

Semi tapis visgraat vloeren

Strakke tapis visgraatvloer
Naturel semi tapis
Visgraat vloer zonder v-groef

Verschil tussen visgraat en Hongaarse punt

Er zijn vele mogelijke vloeren om te leggen. Bij een visgraat vloer liggen de planken loodrecht, oftewel in een hoek van 90 graden. Door de planken in deze hoek te plaatsen ontstaat een motief dat lijkt op een visgraat. Hier heeft de vloer zijn naam aan te danken. Deze vloeren zijn eeuwen oud en werden vooral toegepast in kastelen, herenhuizen en andere karakteristieke panden. Deze vloeren werden voorzien van spijkergaatjes en een band en bies. Omdat het patroon al erg oud is en deze vooral werd toegepast in luxueuze panden, heeft de vloer aanzien. Wie wil nou niet zo’n prachtige vloer?

Naast visgraat vloeren is een vloer die erop lijkt ook erg populair geworden, namelijk de Hongaarse punt. Zoals de naam het al zegt worden de planken bij dit patroon schuin afgesneden, hierdoor ontstaat een scherpe punt. Het verschil tussen beide patronen is dat bij een Hongaarse punt de planken in een hoek geplaatst worden van 45 of 60 graden en bij visgraat in een hoek van 90 graden.

Verschillende bewerkingsmogelijkheden

Wanneer je weet welke afmeting en sortering visgraat vloer je wilt kan je gaan nadenken over de verschillende bewerkingen. Er zijn heel wat verschillende bewerkingen die wij toepassen op visgraat vloeren. Prijzen voor de verschillende afwerkingen zijn divers, maar hoe meer verschillende bewerkingen op de vloer worden toegepast, des te hoger de totaalprijs van de visgraat vloer.

De populairste bewerkingen die wij toepassen zijn: schuren, borstelen, schaven, roken en verouderen. Hieronder staat per bewerking in het kort een beschrijving.

 • Schuren zorgt voor een rustige structuur. Dit geeft de planken een moderne uitstraling.
 • Schaven zorgt voor een ruw en robuust effect. De planken hebben veel structuur, dit past mooi in een landelijk interieur.
 • Borstelen zorgt voor een glooiende en diepe structuur. Deze vloer past goed bij je als je houdt van een vloer met karakter.
 • Roken zorgt voor warmte en diepgang in de planken. Door het roken krijgt iedere plank een unieke kleur. Het zorgt voor mix van lichtere en donkere planken.
 • Verouderen geeft de vloer karakter. De vloer krijgt door het verouderen butsen en deuken. De planken sluiten niet meer naadloos op elkaar aan.

Zoals je kan lezen zijn er veel keuzes die je kan maken. Wanneer je hier advies over wilt kan je ons bellen op: 0512-212414.

Licht eiken visgraat vloer

Zelf leggen of laten leggen 

Bij het schitterende visgraatpatroon is de manier waarop deze gelegd wordt van groot belang. Het vergt zeker enige kennis en kunde om een eiken visgraat vloer te leggen. Het is belangrijk dat je alle tijd neemt voor het leggen van de vloer, en dat je beschikt over de juiste materialen. Als je wilt kan je ervoor kiezen om dit zelf te doen. Hou er wel rekening mee dat het leggen wel een intensief en nauwkeurig klusje is.

Je kan er ook voor kiezen om de vloer door Dutzfloors te laten leggen. Het leggen van een visgraat vloer kan je zeker aan ons over laten. Wij werken samen met de beste parketteurs en die leggen de visgraat vloer een strak en nauwkeurig voor je in.

Het is bij een eikenhouten visgraat vloer altijd van belang om deze volledig te verlijmen op de dekvloer. Op deze manier zullen er geen kieren en naden tussen de vloerdelen ontstaan. Om de vloer strak te leggen is het van belang dat de dekvloer van goede kwaliteit is.

Leggen houten vloer op vloerverwarming

Visgraat van Dutzfloors – 100% kwaliteit

Als je kiest voor een visgraat vloer dan zijn er heel wat keuzes te maken. Je kan kiezen uit tal van kleuren, afwerkingen, bewerkingen, noesten en afmetingen. Dit zorgt voor de uiteindelijke prijs en de uitstraling van de houten visgraat vloer.

Dutzfloors is specialist op het gebied van Europees eiken visgraat vloeren. De vloeren worden volledig in Nederland geproduceerd. Onze vloeren hebben niet te maken met klimaatverschillen. Doordat wij de vloeren zelf produceren stel je bij ons op basis van je wensen zelf je perfecte visgraat vloer samen. Wil je smalle planken of juist brede planken? Wil je weinig of juist veel noesten? Alles is bij ons mogelijk.

Bij Dutzfloors ben je zeker aan het juiste adres als je een visgraat vloer wilt kopen. Doordat je op basis van je wensen zelf je visgraat vloer kan uitkiezen, voldoet deze aan al je wensen. In onze showroom tonen wij op een groot oppervlak alle opties zodat je een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden.

Plan nu je adviesgesprek

Het onderhouden van de vloer

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er drie mogelijke eiken visgraat vloeren: traditionele, duoplank en semi tapis. De traditionele visgraat vloer wordt veelal in de woning geolied of gelakt. Een duoplank of semi tapis vloeren worden machinaal afgewerkt met: olie, ultraviolette of lak.

Doordat bij duoplank en semi tapis vloeren de beschermlaag er machinaal wordt opgezet, hebben deze een sterkere beschermlaag dan traditionele vloeren. Op een deel van onze duoplank vloeren kunnen we zelfs een innovatieve beschermlaag toepassen zodat deze de eerste 10 á 15 jaar helemaal onderhoudsvrij is.

Het onderhouden van je eiken visgraat is het dweilen hiervan. Wij adviseren om dit iedere maand te doen. Als je voor een geoliede visgraat vloer hebt gekozen, dien je deze ieder jaar in de onderhoudsolie te zetten. Dit hoeft niet bij een ultraviolette of met lak afgewerkte vloer.

Afmetingen visgraat – van klein tot groot 

Wij maken onze houten visgraat vloeren in vele verschillende afmetingen; van groot tot klein. Een kleinere afmeting heeft een klassiekere uitstraling en een grotere afmeting heeft een modernere uitstraling. Veelal worden de smallere en klassiekere afmetingen geplaatst met band en bies. Dit geeft het karakter weer van een échte oude visgraat vloer die al meer dan 100 jaar in de woning ligt.

De smallere afmetingen zijn: 7×35 en 9x45cm. Dit zijn de meest populaire afmetingen, uiteraard zijn er nog vele ander opties. De planken zijn dus 7 of 9cm lang en 35 of 45cm lang. Door de kleine planken zijn er veel banen zichtbaar. Hierdoor kan je deze afmetingen ook goed in kleinere ruimtes toepassen. Door de vele banen heeft de vloer wel een onrustiger effect.

De meest populaire brede en lange afmetingen zijn: 12×60, 14×70 en 18x90cm. Door de bredere en langere planken ontstaat een rustig en modern effect. De 14x70cm is de meest populaire afmeting visgraat vloer aangezien deze in iedere woning mooi tot zijn recht komt.

De vloer leggen op vloerverwarming

Onze eiken visgraat vloeren zijn zeer geschikt om te leggen op vloerverwarming & vloerverkoeling. Wij dragen met trots het vignet van vloerverwarming & parket zodat je bij ons zeker bent van kennis en kunde op dit gebied.

Om een houten visgraat vloer op vloerverwarming te leggen  controleren wij voor het leggen de dekvloer en stellen we een adviesrapport op. Als dit advies goed wordt opgevolgd is het voor ons mogelijk om zonder enig probleem de eiken visgraat vloer op vloerverwarming te leggen.

Onze houten vloeren zijn hier geschikt voor omdat de volledige productie in Nederland plaatsvindt. Hierdoor creëren we een sterk en stabiel product, dat volledig gewend is aan het Nederlandse klimaat.

 • Aangesloten bij vloerverwarming & parket
 • Europees eiken vloeren geproduceerd in Nederland
 • Vloeren met een lage warmteweerstand

Visgraat vloer met of zonder v-groef 

Een visgraat vloer kan met of zonder een v-groef gemaakt worden. Dit heeft veel invloed op de gehele uitstraling.

Een groefje tussen de planken is minimaal en zorgt ervoor dat alle individuele plankjes goed zichtbaar zijn. In deze groef zal geen vuil gaan zitten. Deze groef is bedacht om de visgraat vloer een andere uitstraling te geven.

Het is ook mogelijk om de visgraat planken strak tegen elkaar aan te leggen. Dit zorgt voor een modernere en rustigere uitstraling. De individuele plankjes zijn hierdoor minder goed zichtbaar, je creëert hierdoor meer één massa.

In de video kan je ook heel goed het verschil tussen een houten visgraat vloer met en zonder v-groef bekijken. Hopelijk krijg je op basis daarvan een goed beeld van de mogelijkheden, en kan je goed bepalen wat het beste bij je past.

Voordelen visgraat parket vloeren

Visgraat parket vloeren hebben heel wat voordelen t.o.v. andere soort visgraat vloeren. De grootste voordelen van visgraat vloeren van parket zijn: 

 • Duurzaam: levensduur gemiddeld 60 jaar
 • Na verloop van tijd kan je de vloer opschuren en deze een volledig andere kleur geven
 • Je kan kiezen uit verschillende noesten, afmetingen en kleuren
 • Een échte visgraat parket vloer wordt na verloop van tijd alleen maar mooier. 

Wil je graag inspiratie opdoen voor je nieuwe eiken visgraat vloer? In onze showroom tonen we op een groot oppervlak in verschillende stijlkamers visgraat vloeren. Op deze manier krijg je een goed beeld hoe de vloer in jouw woning staat. 

Maak een afspraak

Visgraat showkamer Dutzfloors
0
  0
  Uw winkelwagen
  Uw winkelwagen is leegTerug naar de winkel

  Toegevoegd!

  Je vloer is toegevoegd aan je moodboard. Voeg nog meer vloeren toe of ga direct naar je moodboard!

  Advies op maat

  Gratis en vrijblijvend