9.3 / 10 gemiddelde van 240 reviews.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Dé specialist in eiken vloeren

Wij creëren eiken houten vloeren. Stel je eigen vloer samen!  

Eigen Nederlandse productie

100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.

Op maat gemaakte vloeren

Jouw wens is onze opdracht.

Woning klare vloeren

Na het leggen direct op je houten vloer leven.

Hoogkant parket

In sommige gevallen heb je een houten vloer nodig die zo sterk is dat zelfs een auto geen deukje kan aanbrengen. Een hoogkant parket vloer is praktisch onverwoestbaar en gemaakt voor intensief gebruik. De vloer bestaat uit smalle latjes van massief hout die op hun kant liggen – vandaar de naam. De latjes worden met tape bij elkaar gehouden en als matjes aangeleverd. 

Ons hoogkant parket is uitzonderlijk sterk, slijtvast en relatief voordelig. Perfect voor ruimtes met veel voetverkeer, zoals een kantoorpand of openbare ruimte. Hoogkant parket voor bedrijfspanden is 22 millimeter dik. Door deze ontstaat er een slijtvaste laag van massief hout. Door de bijzondere uitstraling vind je dit type vloer ook steeds vaker in woningen. Dan zijn het latjes van 15 millimeter dik. In beide gevallen is het een bijzondere vloer die zich goed leent voor intensief gebruik.

0

Vloeren gelegd in 2019

0

Gemiddelde score

0

Klanten kregen advies

0

Aanbeveling van klanten

Het plaatsen van hoogkant parket

Normaal gesproken verlijmen we hoogkant parket op een dekvloer van beton, zandcement of anhydriet. De dekvloer moet namelijk sterk genoeg zijn om de druk van de kleine latjes te kunnen dragen. Is de dekvloer van hout? Dan brengen we eerst een spaanplaat aan als onderlaag. Pas dan kan de vloer goed worden verlijmd. 

Als de vloer is gelegd, is het tijd voor het schuren en voegen. Door dit proces worden alle kiertjes opgevuld zodat er een strak geheel ontstaat. Ook verdwijnt de tape waarmee de latjes aan elkaar vast zaten. Het oliën of lakken van de vloer is de laatste stap. Het parket krijgt hierdoor een mooie en sterke beschermlaag, welke afwerking je ook kiest. Plan een adviesgesprek

Hoogkant parket vloeren
Hoogkant parket eiken
Hoogkant parket in slaapkamer
Hoogkant parket sterk en slijtvast

Kies uit vele kleuren hoogkant parketvloeren

Hoogkant parketvloeren worden altijd gelakt of geolied nadat ze zijn gelegd. Je kunt kiezen uit vele kleuren – van licht tot donker. Tijdens een bezoek aan onze showroom laten we je graag alle kleuren zien. Zo kun jij het beste bepalen wat bij jou interieur en stijl past. 

Heb je zelf een kleur in gedachten? Of heb je de perfecte hoogkant vloer gezien in een magazine? Neem dan foto’s mee als je ons bezoekt. We hebben het hele productieproces in beheer, waardoor we elke vloer precies kunnen maken zoals jij dat wilt. Bezoek onze showroom

Hoogkant vloer

Hoogkant als plankenvloer

Hoogkant parket is bij ons ook beschikbaar als plankenvloer. In plaats van matjes bestaat de vloer in dit geval uit planken van 13.8 centimeter breed en 220 centimeter lang. De vloerdelen zijn machinaal behandeld, waardoor elke plank precies genoeg olie bevat. Dit geeft het hout een sterke topcoating – je kunt er na het leggen direct op leven. 

De dikte van de vloer is 14 millimeter. Dit maakt ons hoogkant parket ideaal voor vloerverwarming. De RC-waarde is 0.09 en je hebt geen rendementsverlies. Oftewel ideaal om te plaatsen op vloerverwarming.   

Hoogkant als plankenvloer