Houten vloeren blog

Houten vloer kopen en laten leggen

Wil je een houten vloer kopen en deze laten leggen? Bestudeer dan goed welke mogelijkheden er allemaal zijn! Het kopen van een houten vloer is niet zomaar iets, het is tenslotte geen ‘broodje ham’. In deze blog wordt aangegeven waar je het beste op kan letten bij het aanschaffen van een houten vloer. In het leggen van een houten vloer zitten net zulke grote kwaliteitsverschillen als in het product zelf. Het is daarom zaak om referenties te lezen van het desbetreffende bedrijf zodat je er zeker van bent dat het laten leggen van de houten vloer perfect wordt uitgevoerd.

Waarop letten bij het kopen van een houten vloer

Bij het kopen van een houten vloer zijn een aantal zaken belangrijk om op te letten. Hierbij valt te denken aan; het bedrijf, de kwaliteit, waar komt het hout vandaan, waar wordt het product geproduceerd, wat is de opbouw, welke garanties worden er gegeven, hoelang zijn de vloerdelen, wat is de dikte en wat is de breedte.  Hieronder worden enkele tips gegeven, zodat jij weet wanneer en bij welk bedrijf je met een gerust hart een goede houten vloer kan kopen:

-Een kwalitatief hoogwaardige houten vloer heeft een toplaag van massief Europees eiken en een onderlaag van berkenmultiplex.

-Diktes lopen veelal van 12mm t/m 20mm dik. De toplaag is veelal 3,4 of 5 mm dik en de onderlaag veelal 9, 12 of 15mm dik

-Europees eiken vloeren hebben even breedtes, bijvoorbeeld: 18cm, 20cm, 22cm, 24cm en 26cm.

-Hoge kwaliteit houten vloeren worden gezaagd en gedroogd in Nederland. Hierdoor worden krimp en uiteenzettingen namelijk tegen gegaan.

-Daarnaast zijn de volgende vragen goed om te stellen: Waar halen jullie het hout vandaan? Waar wordt he product geproduceerd? Welke garanties geven jullie? Hoelang zijn de vloerdelen?

Als je op pad gaat voor het kopen van een houten vloer is het daarom verstandig om al enige kennis op het internet op te doen.

Het laten leggen van de houten vloer

In de kwaliteit van het laten leggen van een houten vloer zitten grote kwaliteitsverschillen. Lees daarom altijd meerdere referenties van het desbetreffende bedrijf. Op deze manier kan je goed nagaan over hoe tevreden mensen zijn over de legwijze. Naast het leggen van de houten vloer is het ook zaak om na te gaan welke overige materialen worden gebruikt, hierbij valt o.a. te denken aan; lijm, ondervloer, plinten en olie.

Hopelijk biedt dit artikel handvatten voor het kopen van houten vloer en het laten leggen hiervan. Mocht je meer informatie willen neem gerust contact met ons op!