Houten vloer zwevend leggen

Bij een zwevende vloer houten vloer worden de planken onderling in een mes of groef verlijmd. De houten vloer wordt niet vast aan de ondervloer bevestigd. Op de bestaande vloer wordt een ondervloer gelegd. Dit om te voorkomen dat er eventueel vocht van onderaf de plank in kan trekken. Er zijn diverse ondervloeren beschikbaar, namelijk een: hardboard plaat, alupate ondervloer, rubber sound ondervloer en sound killer ondervloer. We geven je graag advies welke ondervloer het meest geschikt is voor jou situatie. Bezoek gerust onze showroom in Beetsterzwaag. Hier hebben we ook vele schitterende eiken vloeren hangen. 

WIj geven altijd het advies bij het zwevend plaatsen van een houten vloer om de planken langs de gehele kopsekant wel te verlijmen. Dit zorgt er namelijk voor dat de vloer mooier op zijn plek blijft liggen en het zorgt voor een strakker geheel. Bij het onderling verlijmen van de planken is de houten vloer echter niet meer verhuisbaar. De lijm is sterk waardoor het bij de mes en schroef breekt bij het buigen van de plank. Alleen door de planken niet onderling te verlijmen en langs de muren te werken met parketveren zou de vloer verhuisbaar zijn. 

Houten vloer zwevend leggen

Informatie over het leggen van een houten vloer

In de onderstaande video geven we uitleg tussen het leggen van een zwevende en een verlijmde houten vloer. Bij het leggen van een zwevende houten vloer heb je een ondervloer nodig. Daarnaast geven wij het advies om de gehele kopsekant te verlijmen, zodat de vloer er mooi en strak in komt te liggen. Bij een verlijmde houten vloer wordt de vloer op de bestaande dekvloer gelijmd. Een verlijmde houten vloer kan perfect in combinatie met vloerverwarming. Dit omdat er geen kieren en naden zullen onstaan. De houten vloer blijft hierdoor aangenaam warm en je hebt geen rendementsverlies. Een zwevende houten vloer in combinatie met vloerverwarming raden we af omdat je bij een zwevende vloer altijd kieren en naden hebt. Hierdoor heb je dus rendementsverlies.