Vloer en onderhoud

Wat voor onderhoud heeft een houten vloer nodig?
Zodra je vloer gelegd is, is het van belang een 2de laag olie als beschermlaag aan te brengen. Na het oliën mag de vloer pas belopen worden na voldoende droging (36-48 uur). We raden het aan om de eerste twee weken nadat de eiken houten vloer is gelegd er niet met schoenen op te gaan lopen. De eerste 14 dagen mag de vloer niet worden gedweild.

Het goed onderhouden van een eiken houten vloer zorgt ervoor dat de levensduur van de afwerklaag wordt verlengt. Vooral na de eerste maand is het van belang om de eiken houten vloer te voorzien van onderhoud. 

Als het gaat om een geoliede eiken vloer dan kan je deze eerst stofzuigen en daarna afnemen met een vochtige dweil. Het is van belang om een beetje parketreiniger te mengen met het water. De plekken van de eiken houten vloer die het meest worden belast kan je regelmatig voorzien van een laagje onderhoudsolie. 

Het goed onderhouden van een eiken houten vloer is belangrijk. Wij raden het aan om je vloer regelmatig te stofzuigen. Het goed onderhouden van een eiken houten vloer doe je ook doormiddel van de hiervoor bestemde onderhoudsmiddelen die wij aanbieden op onze webshop.

Om de 1 á 2 jaar, afhankelijk van gebruik, is het aan te raden de vloer in de onderhoudsolie te zetten.

Mijn vloer heeft 1 olie laag is dit voldoende?
Nee omdat er op deze manier geen beschermlaag is waardoor vuil snel in je vloer kan trekken en de vloer sneller kaal zal worden. Daarom adviseren wij nadat de vloer gelegd is deze meteen in een beschermlaag te laten zetten. Op deze manier is je vloer beter beschermt en is er minder onderhoud nodig.

Welke behandelingen heeft mijn houten vloer nodig?
Het is dus aan te raden om de vloer in een hardwaxolie te zetten. Nadat dit is gedaan is het van belang dat deze laag goed droogt en er zo’n 10 uur niet op gelopen mag worden. De eerste 2 weken mag de vloer niet gedweild worden en is het aan te raden om er niet met schoenen op te lopen. Als je de vloer gaat dweilen is het verstandig om er een klein beetje parketzeep bij in te gooien, aangezien dit een voedende werking heeft. Het is verstandig om de vloer jaarlijks in de onderhoudsolie te zetten.