Verlijmd leggen

Een houten vloer kan uitstekend verlijmd gelegd worden. Wanneer je weinig contactgeluid wilt of wanneer je beschikt over vloerverwarming is het noodzaak om de houten vloer verlijmd te leggen. De gehanteerde werkwijze hangt af van het type dekvloer.

Houten vloer verlijmen op zandcementendekvloer

Een houten vloer kan uitstekend verlijmd worden op een cementendekvloer. Een nieuwe cementendekvloer dient de eerst 28 dagen niet geforceerd gedroogd te worden. Na zo’n 6 weken is het van belang om het vochtpercentage te meten. Dit percentage dient minder dan 2% te zijn. Voor het meten van het vochtpercentage kunnen wij een lijmspecialist langs laten komen.

In sommige gevallen is de cementendekvloer niet in goede conditie, bijvoorbeeld wanneer de vloer zanderig of korrelig is. De houten vloer kan dan niet rechtstreeks verlijmd worden op de dekvloer. Het is dan van belang om de dekvloer van voorstrijk/primer te voorzien. Dit zorgt ervoor dat wanneer de vloer verlijmd wordt zich goed hecht met de dekvloer.

Houten vloer verlijmd plaatsen op anhydriet dekvloer

Nieuwbouwhuizen en appartementen worden vaak voorzien van anhydriet, een soort van gipsmengsel. Dit mengsel mag niet meer dan 0,2% vocht bevatten. Een anhydrietdekvloer dient altijd opgeruwd te worden. Tevens dient de vloer van voorstrijk te worden zien. Dit wordt gedaan met een primer. Het vochtpercentage mag niet hoger zijn dan 1.5%. Om de exacte werkwijze te bepalen kunnen wij een lijmspecialist langs sturen om de situatie terplekke te bekijken.

Verlijmd plaatsen van visgraat vloer op houten onderconstructie

Een visgraat vloer of een andere patroonvloer dient ten alle tijden verlijmd geplaatst te worden. Het zijn namelijk allemaal losse plankjes en als deze niet verlijmd worden op een dekvloer dan gaat er na verloop van tijd ruimte ontstaan tussen de planken. Mocht er dus in je woning een houten ondervloer liggen dan is het van belang om eerst spaanplaat te plaatsen. Vervolgens kan op de spaanplaten onderconstructie de visgraat vloer of een andere patroonvloer verlijmd worden.

Daarnaast is het ook mogelijk om een houten vloer verlijmd te plaatsen op een tegelvloer.