Verlijmd leggen

De planken worden direct op de ondergrond verlijmd. Hierdoor werkt de vloer minder. Een verlijmde vloer leent zich uitstekend voor vloerverwarming. Ieder type ondergrond vraagt om een aparte voorbehandeling. Indien je ervoor kiest de vloer verlijmd te leggen moet je op de volgende punten letten:

  1. Een nieuwe cement dekvloer mag de eerste 28 dagen niet geforceerd gedroogd worden. Na 6 weken vocht meten, percentage mag nog 2% of minder bevatten.
  2. Slechte cement dekvloer is bijvoorbeeld zanderig, korrelig. Het praket kan niet rechtstreeks op de cement deklvoer verlijmd worden. Het is dan van belang dat de vloer moet worden voorgestreken anders geen hechting.
  3. Nieuwbouw/appartement wordt veel anhydrit gestort= gips mengsel, mag niet meer dan 0,2% vocht bevatten. Hierbij blijft altijd een laagje losse gips bovenop liggen. Altijd opruwen- goed zuigen. Tevens gebruik maken van voorstrijk hechting , voorstrijken doe je met primer. Het vochtpercentage van de afwerkvloer mag niet hoger zijn dan 1,5%

Indien de ondervloer niet egaal is kan deze worden geëgaliseerd – of er wordt eerst een spaanplaat ondervloer (12mm) geplaatst. Het spaanplaat wordt na het leggen geschuurd zodat alle oneffenheden zijn opgevangen. Als de ondervloer golft gaat het spaanplaat hierin mee. De vloer wordt dan dus voor een gedeelte egaal maar niet geheel geëgaliseerd. Als de ondervloer niet goed is dient dit eerst verholpen te worden. Twijfel je of de ondervloer in de juiste conditie is? Wij adviseren je graag.