Massief parket

  Eigen Nederlandse productie   Afspraak in de avond mogelijk   Eerlijk hout   Speciaal op maat gemaakt

Massief wil zeggen dat de plank volledig van hout is. Massief hout is gevoelig voor schommeling in de luchtvochtigheid. In de winter is de lucht droog, hierdoor wordt er vocht uit de plank getrokken, waardoor de plank krimpt. In de zomer, wanneer het vochtig is, neemt de plank vocht op en zal deze uitzetten. De duoplank is daarentegen minder gevoelig voor de schommeling in de luchtvochtigheid. Dit vanwege de opbouw van de duoplank.

Massieve vloer
Massieve vloer

Opbouw massief

Verlijmd leggen massief parket 

Om de werking van massieve planken op te vangen is ons advies om deze altijd te verlijmen op de ondervloer. Daarnaast dienen de planken in de mes en groef verbinding met krammen vast te worden gezet. Houd er rekening mee dat er ondanks de zorgvuldige legwijze, altijd een krimpnaadje kan ontstaan. De naadvorming is te voorkomen door de luchtvochtigheid goed in de gaten te houden. De juiste luchtvochtigheid ligt rond de 65%. De massieve vloer leent zich niet voor vloerverwarming. De duoplank en parketvloer hebben deze mogelijkheid wel.

Bewerkingen massieve houten vloer 

Naast de combinatie met olie of lak kunnen de planken bewerkt worden. Een massieve houten vloer laat zich namelijk uitstekend bewerken, omdat een massieve vloer volledig uit hout bestaat kan deze erg goed worden verouderd. Door het verouderen komt de vloer vol te zitten met butsen en deuken, een verouderde vloer wordt ook wel een kasteevloer genoemd. Naast het verouderen zijn de volgende bewerkingen mogelijk: roken, bezagen, branden, borstelen, beitsen en walsen. Kom gerust een langs in onze showroom om diverse mooie massieve houten vloeren te komen bekijken. 

Maak een afspraak

Geef onderstaand aan op welke dag en op welk tijdstip je met ons wilt afspreken. Het zou fijn zijn als er meerdere voorkeursdata aangegeven worden. Wij stellen je vervolgens per e-mail op de hoogte.

 1. Gratis en vrijblijvend advies
 2. Open wanneer het jou uitkomt
 3. Binnen 24 uur antwoord
 4. 15 jaar garantie
 5. Meer dan 200 houten vloeren in de showroom
 6. Vloeren geschikt in combinatie met vloerverwarming  

Coronavirus

I.v.m. het Coronavirus ligt onze prioriteit bij de veiligheid van onze klanten en onze medewerkers. Tijdens je bezoek aan onze showroom geven we geen hand, een ander optie zoals enkel tikken of elleboog stoten kan natuurlijk wel. Daarnaast houden we tijdens het gesprek meer afstand, maar gelukkig hebben we allemaal een duidelijke stem.

Als je last hebt van milde gezondheidsklachten, kunnen wij je helaas niet in onze showroom ontvangen. Milde gezondheidsklachten zijn:

 • Niezen
 • Keelpijn
 • Loopneus
 • Licht hoesten
 • Verhoging tot 38 graden

Zo blijft de kans op besmetting nihil. Stel ons alsjeblieft ervan op de hoogte als je niet bij ons langs kan komen, omdat je last hebt van milde gezondheidsklachten. 

Bedankt voor je begrip!

Je contactgegevens

* Verplichte velden

Massieve houten vloer