Lamelparket

  Eigen Nederlandse productie   Afspraak in de avond mogelijk   Eerlijk hout   Speciaal op maat gemaakt

Lamelparket is een samengesteld product. De toplaag bestaat uit massief eiken en de onderlaag bestaat uit berken multiplex. De toplaag wordt verlijmd op de onderlaag. Dit wordt allemaal machinaal gedaan. Wij produceren de hoogste kwaliteit lamelparket en dit ook nog een tegen hele goede prijzen. 

U zoekt momenteel op:

 1. Vloersoorten: Duoplank Verwijder Dit Item
Categorie
 1. Soorten houten vloeren (160)
 2. Dutzfloors Vloeren (36)
Prijs
 1. € 0,00 - € 39,99 (22)
 2. € 40,00 - € 79,99 (131)
 3. € 80,00 en meer (34)
Kleur
 1. Bruin (54)
 2. Grijs (25)
 3. Rood (4)
 4. Wit (45)
 5. Zwart (16)
 6. Eiken (2)
 7. Naturel (36)

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Producten 1 tot 12 van totaal 187

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Producten 1 tot 12 van totaal 187

De opbouw van Lamelparket 

Lamelparket vloeren zijn vloeren waar de uitstraling van een massieve houten vloeren gecombineerd is met de voordelen van ambachtelijk parket. De toplaag bestaat uit massief eiken houten van de beste kwaliteit Europees eiken. De onderlaag wordt gevormd door berken multiplex. Te weten 7 houtfineerlagen die kruislings op elkaar verlijmd zijn. Deze innovatie heeft ervoor gezorgd dat lamelparket mooi en stabiel is, waarbij de werking is geminimaliseerd. De uitstekende mes en groef verbinding zorgt ervoor dat lamelparket ook makkelijk zelf gelegd kan worden. Tevens zeer geschikt voor vloerverwarming.

Gezien de schommelingen van temperatuur en vocht in Nederland, zal een lamelparket vloer alleen op de lange duur goed blijven als er een onderlaag van de hoogst mogelijke kwaliteit onder de toplaag wordt geplakt. Kies daarom voor een houten vloeren met een goede onderlaag.  

Lamelparket en vloerverwarming

Omdat de werking van lamelparket geminimaliseerd is, kan deze prima gecombineerd worden met vloerverwarming. Hierbij is het wel noodzakelijk dat er gebruik wordt gemaakt van een goede ondervloer. Een juiste ondervloer onder het lamelparket zorgt er namelijk voor dat de warmte geleidt wordt, daarnaast heeft het ook een geluiddempende werking. Het is natuurlijk ook mogelijk om lamelparket te verlijmen op de ondergrond, op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de warmte van de vloerverwarming gemakkelijk door de planken kan komen, dit zorgt ook voor een prima geluiddemping.

Bewerken van lamelparket

De toplaag van lamelparket bestaat uit massief eiken. Massief eiken is heel erg hard en sterk, hierdoor kan een lamelparket houten vloer mooi bewerkt worden. Hoe dikker de toplaag hoe meer bewerkingen de vloer kan ondergaan. De verschillende diktes waarin lamelparket te verkrijgen is zijn, 12mm, 16mm en 20mm. De bewerkingen die lamelparket kan ondergaan zijn onder andere de volgenden: verouderen, bezagen, walsen, borstelen en roken. In onze showroom in Heerenveen hebben we tal van lamelparket vloeren liggen met schitterende bewerkingen. Kom gerust langs of neem direct contact op.