Diktes houten vloeren

Onze duoplank vloerplank bestaat uit een massief houten toplaag en een onderlaag van 7 lagen watervaste berken multiplex. Hierdoor is de werking geminimaliseerd en kan een duopank perfect in combinatie met vloerverwarming. In de video hieronder wordt uitleg gegeven over de verschillde diktes, de levensduur en opbouw van onze duoplank. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op of komt langs in onze showroom in Heerenveen.

Diktes houten vloeren

Duoplank specificaties

Opbouw duoplank

Bewerkingen houten vloeren

Naast de afwerking met olie of ultraviolette kunnen de planken worden bewerkt. De mogelijkheden om je vloer het karakter te geven dat bij jou past zijn ongekend. Verouderen, trommelen, branden, roken of borstelen het kan allemaal. De 9+3 en de 12+4 zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming of aardverwarming. De 15+5 kan niet in combinatie met vloerverwarming.

Diktes houten vloeren

Hoevaaak kan een duoplank geschuurd worden?

Een 9+3 dikte kan twee keer geschuurd worden en heeft een levensduur van zo'n 30 jaar. De 12+4 kan twee keer geschuurd worden en gaat ongeveer 40 jaar mee. De 15+5 deze kan 4 keer geschuurd worden en gaat ongeveer 50 jaar mee. Het is natuurlijk wel van belang dat je de vloer laat schuren door een erkend parketteur.

 

Opbouw duoplank

Verschillende diktes duoplanken

  1. Duoplank: 9+3 (= 9mm onderplaat en 3 mm toplaag)
    De 9+3 is leverbaar in 18cm en 22 cm breedte. Deze houten vloer is leverbaar in de rustieke en natuur sortering. Deze beide sorteringen zijn levendig, hout in zijn puurste vorm.

  2. Duoplank 12+4 (= 12 mm onderplaat en 4 mm toplaag)
    12+4 mogelijk in 18cm,20cm,22cm en 26cm breedte. Mogelijk in 4 verschillende sorteringen: 1-bis, A-sortering, natuur en rustiek. De vloer kan in iedere door gewenste kleur worden gemaakt. Alle bewerkingen zijn mogelijk.

  3. Duoplank 15+5 (= 15mm onderplaat en 5 mm toplaag) 
    Zelfde mogelijkheden als bij de 12+4 dikte. Door de dikte is de vloer niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Als de vloer goed wordt onderhouden hoeft deze slechts 1 keer in de 7 á 12 jaar te worden geschuurd.

Meer informatie over onze vloeren en over ons..

Informatie houten vloeren

Wij geven graag veel informatie over onze houten vloeren, hierbij valt te denken aan: het productieproces, kwaliteit, diktes, lengtes, bewerkingen en sorteringen. Op onze informatie pagina kan je doormiddel van tekst en video's meer kennis op doen over onze houten vloeren. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op of bezoek onze showroom.

Wie zijn wij...

Wij zijn Redmer, Hedwig en Joop-Jan en samen vormen wij het kloppende hart van Dutzfloors. Wij zijn jong, dynamisch en gek op eiken hout! Een tevreden klant is waar wij het voor doen, keer op keer weer die houten vloer produceren die perfect aansluit bij de wensen van de klant, dat geeft ons een goed gevoel.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.