Diktes houten vloeren

De duoplank is een vloerplank die bestaat uit een massief houten toplaag en een onderlaag van 7 lagen watervaste berken multiplex. Hierdoor is de werking geminimaliseerd en kan een duopank perfect in combinatie met vloerverwarming. In de video hieronder wordt uitleg gegeven over de diktes, levensduur en opbouw van onze duoplank. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op of komt langs in onze showroom in Heerenveen

Duoplank specificaties

Naast de afwerking met olie of lak kunnen de planken worden bewerkt. De mogelijkheden om je vloer het karakter te geven dat bij jou past zijn ongekend. Verouderen, trommelen, branden, roken of borstelen het kan allemaal. De 9+3 en de 12+4 zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming of aardverwarming. Maar dan dient de vloer verlijmd te worden op de cement dekvloer. 

Opbouw duoplank

Verschillende diktes duoplanken

  1. Duoplank: 9+3 (= 9mm onderplaat en 3 mm toplaag)
    De 9+3 is leverbaar in 18cm en 22 cm breedte. Deze houten vloer is uitsluitend in rustiek leverbaar. Rustiek is een mix van verschillende groottes in noesten, hierdoor ontstaat een levendige vloer. De vloer kan in iedere door jou gewenste kleur worden geleverd. Qua bewerking is roken een optie. 

  2. Duoplank 12+4 (= 12 mm onderplaat en 4 mm toplaag)
    12+4 mogelijk in 18cm,20cm,22cm en 26cm breedte. Mogelijk in 3 verschillende sorteringen prime – natuur – rustiek. De vloer kan in iedere door jou gewenste kleur worden geleverd. Qua bewerkingen zijn alle opties mogelijk.

  3. Duoplank 15+5 (= 15mm onderplaat en 5 mm toplaag) 
    Zelfde mogelijkheden als bij de 12+4 vloer. Wel is deze vloer minder geschikt voor vloerverwarming. Als de vloer goed wordt onderhouden hoeft deze slechts 1 keer in de 7 á 12 jaar te worden geschuurd.

Hoe vaak kunnen de verschillende duoplanken geschuurd worden 

Hoevaak een duoplank houten vloer geschuurd kan worden hangt ook af van hoe intensief je de vloer gebruikt en hoe je ermee omgaat. Een 9+3 dikte kan zo'n 2x geschuurd worden en heeft een levensduur van 30 jaar. De 12+4 kan 3x geschuurd worden en gaat ongeveer 40 jaar mee. De diktes duoplank is de 15+5 deze kan 4x geschuurd worden en gaat ongeveer 50 jaar mee. Het is natuurlijk wel van belang dat je de vloer laat schuren door een specialist.

Voor meer informatie over de diverse bewerkingen, vellingen en sorteringen verwijzen wij je naar het kopje bewerkingen op onze site.

Gerookte eiken vloer

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.