Gerookte houten vloeren

Houten vloeren

Gerookte houten vloeren vind je bij Dutzfloors in vele soorten en maten. Door een houten vloer in een gesloten ruimte te plaatsen en bloot te stellen aan amoniadampen gaat er verkleuring ontstaan. De verkleuring ontstaat door een chemische reactie tussen het looizuur en de amoniadamp. Iedere plank is uniek en heeft dus een andere hoeveel looizuur, hierdoor heeft dus elke plank een uniek karakter. 

Prijs
 1. € 40,00 - € 79,99 (51)
 2. € 80,00 en meer (2)
Vloersoorten
 1. Duoplank (52)
 2. Visgraatvloeren (1)
Kleur
 1. Bruin (9)
 2. Grijs (9)
 3. Wit (18)
 4. Naturel (15)

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Producten 1 tot 12 van totaal 53

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Producten 1 tot 12 van totaal 53

Unieke en levendige gerookte houten vloeren 

Gerookte houten vloeren zorgen voor een schitterend en uniek effect. Iedere plank heeft zijn eigen charme en hierdoor gaat een gerookte houten vloer nooit vervelen. Een mooi bijkomend voordeel is dat een gerookte houten vloer nooit geel van kleur wordt. Normaal gesproken wordt een houten vloer na verloop van tijd donkerder van kleur een gerookte vloer wordt echter na verloop van tijd lichter van kleur. Een gerookte vloer wordt vaak gecombineerd met andere bewerkingen. Zo leveren wij veel vloeren die gerookt en verouderd zijn. Dit zorgt voor een schitterend effect. Een gerookte houten vloer is ideaal voor mensen die van een drukke levendige houten vloer houden. Vind je veel kleurverschillen tussen de planken niet mooi? Dan raden wij het je zeker af om te kiezen voor een gerookte vloer. In onze showroom in Heerenveen hebben wij een unieke collectie gerookte vloeren hangen. Daarnaast hebben we hier ook nog tal van andere soorten vloeren hangen. Kom gerust eens langs in onze showroom om tal van schitterende gerookte vloeren te bekijken. 

Verschillende soorten gerookte houten vloeren

 • Enkel gerookte houten vloeren. Dit heeft te maken met de duur dat de houten vloer in de afgesloten ruimte met amoniak in aanraking komt. Mensen die een witte vloer iets te licht vinden maar toch niet te veel kleurverschillen tussen de planken willen kiezen meestal voor het enkel laten roken van de vloer. 

 • Dubbel gerookte houten vloeren. Mocht je de houten vloer een stuk donkerder willen en het mooi vinden dat er kleurverschillen ontstaan tussen de planken dan is het dubbel roken van de vloer zeker aan te raden. Het zorgt voor een schitterend uniek effect. 

 • Kern gerookte houten vloeren. Door het kern roken wordt de houten vloer een stuk donkerder van kleur. Het zorgt voor een heel mooi warm effect.