[wpdreams_ajaxsearchlite]
9.3 / 10 gemiddelde van 383 reviews.
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Dé Specialist in Houten Vloeren

Dé specialist in eiken vloeren

Eigen Nederlandse productie

Stel je Eigen Vloer Samen

Stel jouw droom vloer samen

Gelegd in Heel Nederland

Gelegd in heel Nederland

Specialist in Europees eiken houten vloeren

Houten vloeren van Europees eikenhout maken een woning mooier, vinden wij. Het geeft karakter en bepaalt de uitstraling en de sfeer van jouw huis. Niet zo gek dus dat je een goede, weloverwogen keuze wilt maken en dat de nieuwe houten vloer van de hoogste kwaliteit is en moet aansluiten bij jouw wensen. Wij begrijpen dit en helpen je graag verder als specialist in houten vloeren. 

 • Om iedereen van een unieke vloer te kunnen voorzien, ligt de nadruk bij ons op maatwerk.
 • Wij voeren  alle werkzaamheden zelf uit, van de aankoop van hout tot de afwerking ervan. Verschillende bewerkingen, de hoeveelheid noesten en de breedtes van de planken: de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Onze vaklieden maken alle houten vloeren op maat, gewoon in eigen werkplaats achter onze showroom. Zo hebben we iedere stap van de productie in beeld en weten we zeker dat de planken die de deur uit gaan, echt van de hoogste kwaliteit zijn.

Bekijk de producten

Bekend van TV

Houten vloeren voor op vloerverwarming en met sterke beschermlaag

Al onze eiken houten vloeren worden in onze werkplaats geolied met machines. Dit zorgt ervoor dat je er weinig onderhoud aan hebt. Het eindproduct is kant-en-klaar: je kunt er direct op leven. Je hoeft de vloer slechts één keer per jaar in de onderhoudsolie te zetten of, als de vloer vies is geworden, met parketzeep te behandelen. Meer niet.

Onze eiken houten vloeren en vloerverwarming gaan uitstekend samen. Sterker nog: wij leggen bijna 80% van onze houten vloeren in combinatie met vloerverwarming. We kijken samen met jou en onze experts naar de situatie en geven op basis daarvan een passend advies. 

Je bespaart energiekosten, ruimte en krijgt er tegelijkertijd meer comfort voor terug. Zo zit je er op meerdere manieren warmpjes bij.

Plan nu je adviesgesprek

dutzfloors_inhouse@300x
0

Houten vloeren gelegd

dutzfloors_averagescore@300x
0

Gemiddelde score

Many_preceded_you
0

Klanten kregen advies

dutzfloors_percent@300x
0

Aanbeveling klanten

Inspiratiefoto's houten vloeren

Nederlandse productie eiken houten vloeren

Het grootste gedeelte van de productie van onze houten vloeren vindt plaats in Nederland. Nadat de boomstammen uit Europa zijn gezaagd gaan ze op transport, zodat het hout al in een vroeg stadium aan ons klimaat went. Het grote voordeel hiervan is dat de uiteindelijke vloer niet krimpt of uitzet na het leggen. De Europese planken blijven strak liggen, zelfs in combinatie met vloerverwarming.

In onze werkplaats in Beetsterzwaag zorgen onze vakmensen voor de juiste uitstraling van de vloer. Wanneer nodig bewerken, verouderen en roken we de vloeren en geven wij het hout precies het uiterlijk dat je wenst.

10 bestverkochte vloeren

Video afspelen

Dutzfloors maakt jouw droom vloer 

Al sinds het ontstaan van Dutzfloors zijn we er trots op dat we betrokken zijn bij elke stap van het productieproces. Het stelt ons in staat om jouw vloer precies te maken zoals jij dat wilt. Het heeft ook een ander voordeel voor onze klanten; het ontbreken van tussenhandelaren stelt ons in staat om hoge kwaliteit houten vloeren te leveren tegen eerlijke prijzen.

Omdat niet bij elke partij de kosten even duidelijk worden vermeld, kan het voor consumenten lastig zijn om te zien of een houten vloer een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Niet alleen de prijzen van verschillende vloeren variëren, ook het legwerk en de benodigde materialen kunnen veranderen. Op onze website vind je daarom de exacte prijzen. Zo weet je precies wat je betaalt en wat je ervoor terugkrijgt. Bij ons stel je op basis van je wensen je eigen vloer samen. 

Plan nu je adviesgesprek

Geschaafde white wash vloer
Geschaafde visgraatvloer
Naturel geschaafde vloer

Houten vloeren op maat gemaakt voor een eerlijke prijs

Alles in eigen beheer en elke vloer op maat gemaakt, het is voor ons de enige manier om keer op keer de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. We zijn pas tevreden als een vloer aan alle wensen van de klant voldoet. Zoals we hier altijd zeggen: Jij blij, wij blij.

We optimaliseren ons productieproces daarom continu en stellen hoge kwaliteitsnormen aan onszelf. Voor elke vracht eikenhout maken we een passend droogschema en elke plank wordt nauwkeurig bekeken voordat er geolied wordt. Bij deze controles speelt vakkennis een belangrijke rol. Met de kennis en ervaring van onze vakmensen zorgen we voor eikenhouten vloeren van de hoogste kwaliteit. 

Kosten eiken vloer

Houten vloeren zwevend of verlijmd leggen 

Het mooie aan houten vloeren is dat je deze op twee manieren kan leggen: zwevend en verlijmd. Voor welke manier van leggen kies je? Is er vloerverwarming aanwezig en is dit de hoofdverwarming? Dan is het ons advies om de houten vloer te verlijmen op de aanwezige dekvloer. Daarnaast is het verlijmen ook de beste keuze als je zo min mogelijk loopgeluid en contactgeluid wilt hebben. Bij het verlijmen wordt de houten vloer doormiddel van lijm vastgemaakt aan de huidige dekvloer. 
 
Heb je geen vloerverwarming of is de vloerverwarming bijverwarming? Dan kan je de vloer uitstekend zwevend leggen. Dutzfloors plaatst eerst een ondervloer (afhankelijk van type dekvloer) en legt vervolgens daar de houten vloer op. 

Massief parket of lamel parket/duoplank parket? 

Houten parket vloeren zijn in verschillende soorten verkrijgbaar, namelijk in massief parket en in lamelparket/duoplank parket. 

 • Massief parket bestaat uit volledig massief eikenhout. Dit kan een planken vloer zijn die helemaal bestaat uit eikenhout van bijvoorbeeld 20mm dik. Of massieve tapis/bourgogne stroken. Deze bestaan uit 6 of 9mm massief eiken. Deze stroken worden veel gebruikt als visgraat of Hongaarse punt patroon. Deze stroken worden op een spaanplaat of mozaïeken ondervloer vastgemaakt. Dit type massieve stroken vloer is geschikt voor vloerverwarming. De massieve planken van 20mm dik zijn niet geschikt voor vloerverwarming. 

 • Lamelparket en duoplanken. Deze vloeren hebben een toplaag van massief eikenhout, vaak is deze toplaag 3 á 4 mm dik. En de onderlaag is veelal van berkenmultiplex. Door deze lagen te combineren ontstaat een vloer waarvan de werking minimaal is. Hierdoor is de vloer uitermate geschikt voor op vloerverwarming en vloerverkoeling. 

 

Massief of lamelparket?

Oliën, lakken of ultraviolette? 

Op houten vloeren kunnen diverse soorten beschermlagen aangebracht worden. Dit kan doormiddel van olie, lak of ultraviolette. Maar voor welke kies je? 
 
 • Oliën van de houten vloer. Dit doet Dutzfloors volledig machinaal. Voordeel is dat hierdoor iedere plank een evenredige hoeveelheid olie krijgt. En je kan direct na het leggen op de vloer leven. Het zorgt ook voor de meest natuurlijke uitstraling. 

 • Lakken van de houten vloer. Het lakken gebeurt nadat de houten vloer geplaatst is. Hierdoor kan je niet direct op de vloer leven. Daarnaast slijt een gelakte vloer en kan dit niet plaatselijk bijgewerkt worden. Lak past wel erg mooi bij traditionele visgraat vloeren.

 • Ultraviolette olie. Deze olie wordt doormiddel van UV-lampen in de vloer gebrand. Dit zorgt voor een sterke beschermlaag. De laag is net zo sterk als een laklaag, maar het voordeel van ultraviolette is dat iedere plank een evenredige hoeveelheid olie krijgt en je er na het leggen direct op kan leven. 

Welke afwerkingen en bewerkingen zijn er? 

Houten vloeren van eikenhout; een prachtige product om op diverse manieren te bewerken. Het toepassen van bewerkingen op een houten vloer, zorgt uiteindelijk voor de uitstraling van de vloer. Dit uiteraard in combinatie met de afwerking, oftewel de kleur die de vloer krijgt. 

Dutzfloors past alle bewerkingen op houten vloeren zelf toe. De meest gekozen bewerkingen zijn het verouderen, roken en beitsen van de vloerdelen. Dit zijn extra bewerkingen die toegepast kunnen worden. De standaard bewerking die op iedere vloer toegepast wordt, is het schuren, schaven of borstelen van de vloerdelen. Bij schuren is de structuur van het hout rustig en bij het schaven en borstelen heeft het hout een levendige structuur. 

Nadat de bewerkingen naar keuze zijn toegepast, brengen wij de kleur op de houten vloer aan. Deze combinatie zorgt uiteindelijk voor het eindproduct. Bij Dutzfloors stel je op basis van je wensen je eigen vloer samen. 

Afwerkingen en bewerkingen houten vloeren

Showroom met 6 kamers, met allemaal een andere stijl

Je vindt op onze website een compleet overzicht van ons aanbod aan eikenhouten vloeren. Ondanks dat we je hier zo veel mogelijk informatie bieden, zijn alleen woorden en foto’s niet genoeg. Een vloer spreekt immers pas tot de verbeelding als je ‘m in het echt ziet.

Je vindt onze showroom in het bosrijke Beetsterzwaag, gelegen aan de A7. Loop door de diverse stijlkamers die zijn ingericht met een grote verscheidenheid aan eikenhouten vloeren en een uitgebreide variatie in kleuren.

 • 6 ingerichte stijlkamers 
 • Meer dan 300 kleuren vloeren
 • Vloeren op een groot oppervlak.  Hierdoor ervaar je hoe de houten vloer er thuis uit komt te zien. Wel zo handig. 

Plan een adviesgesprek

Showroom beneden Dutzfloors

Dit is hoe we het doen

Je op maat gemaakte vloer rechtstreeks vanuit onze werkplaats bij je thuis.

Dé Specialist in Houten Vloeren

Wij gebruiken hout uit verantwoord beheerde bossen

Eigen Nederlandse productie – hoge kwaliteit vloer voor een eerlijke prijs

Dutzfloors op maat

Wij maken jouw droom vloer in onze eigen werkplaat op maat

Dutzfloors thuis afgeleverd

Wij leveren de vloer rechtstreeks vanuit onze werkplaats bij je aan huis

Dutzfloors genieten

Geniet van jouw droomvloer

0
  0
  Uw winkelwagen
  Uw winkelwagen is leegTerug naar de winkel

  Toegevoegd!

  Je vloer is toegevoegd aan je moodboard. Voeg nog meer vloeren toe of ga direct naar je moodboard!

  Advies op maat

  Gratis en vrijblijvend