Houten vloeren blog

Welke houten vloer geschikt voor vloerverwarming?

Houten vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming zijn niet te dik, zijn van hoge kwaliteit, zijn stabiel en bestaan uit twee lagen. Al onze duoplank houten vloeren zijn van de hoogste kwaliteit Europees eiken. Al onze vloeren tot een dikte van 16mm zijn allemaal uitermate geschikt om te leggen in combinatie met vloerverwarming.

Houten vloer geschikt voor vloerverwarming

Een geschikte houten vloer in combinatie met vloerverwarming moet aan bepaalde eigenschappen voldoen. Het is van belang dat de Rc-waarde onder de 0,12 ligt voor het beste rendement. Daarnaast is het zaak dat de vloer stabiel en van hoge kwaliteit is. Al onze houten vloeren hebben tot 16mm dik vallen onder de Rc-waarde van 0,12. Daarnaast bestaat de toplaag uit Europees massief eikenhout en de onderlaag uit berkenmultiplex. Deze opbouw zorgt ervoor dat de houten vloer stabiel is en uitermate geschikt is in combinatie met vloerverwarming. Doordat een houten vloer niet snel afkoelt blijft deze lang warmte afgeven, waardoor er sprake is van een constante en aangename temperatuur.

Belangrijke punten voor het leggen van een houten vloer op vloerverwarming

Een houten vloer is perfect geschikt om te leggen in combinatie met vloerverwarming. Het is echter wel zaak om een aantal zaken in acht te nemen. Zo is het belangrijk dat de dekvloer van dusdanige kwaliteit is dat de vloer hier op verlijmd kan worden. Dit omdat de houten vloer anders niet goed hecht met de desbetreffende dekvloer. In sommige gevallen wanneer de dekvloer te korrelig of te vochtig is dient deze opgeschuurd of van voorstrijk voorzien te worden. Wij sturen van tevoren specialisten langs sturen die de gehele situatie terplekke beoordelen. Op deze manier weten wij ten alle tijden welke middelen het meest geschikt zijn.