Houten vloeren blog

Houten vloer in keuken plaatsen

Is een houten vloer geschikt voor kinderen?

Veelal is houten vloer uitermate geschikt voor kinderen. Uiteraard is de ene houten vloer geschikter voor kinderen dan de andere. Zo is een geschaafde vloer geschikter dan een geschuurde vloer.. 

Lees meer
Houten vloer in keuken plaatsen

Redenen voor het kopen van een houten vloer

Er zijn tal van redenen voor het kopen van een houten vloer. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen gelukkig worden van hout.. 

Lees meer
Houten vloer op vloerverwarming

Houten vloer kopen en laten leggen

Wil je een houten vloer kopen en deze laten leggen? Bestudeer dan goed welke mogelijkheden er allemaal zijn! Het kopen van een houten vloer is niet zomaar iets, het is tenslotte geen ‘broodje ham’..

Lees meer
Houten vloer op vloerverwarming

Houten vloer geschikt voor honden

Een houten vloer geschikt voor honden dient te voldoen aan een aantal belangrijke eigenschappen..

Lees meer
Houten vloer op vloerverwarming

Welke houten vloer geschikt voor vloerverwarming?

Houten vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming zijn niet te dik, zijn van hoge kwaliteit, zijn stabiel en bestaan uit twee lagen..

Lees meer
Houten vloer in keuken plaatsen

Eerst houten vloer of eerst keuken plaatsen

Of de houten vloer of eerst de keuken geplaats wordt is afhankelijk van hoe de houten vloer gelegd wordt en daarnaast ook van de uitvoering van de keuken.

Lees meer
Droogtescheurtjes en open noesten

Openspringen noesten en doorgtescheurtjes in een houten vloer

Mocht je niet van openspringende noesten en droogtescheurtjes houden lees dit artikel dan goed door. Voorkomen is lastig maar het tot het minimale reduceren is zeker mogelijk...

Lees meer
Wat kost een houten vloer

Wat kost een houten vloer inclusief leggen?

Wat een houten vloer inclusief leggen kost hangt uiteraard af van het type houten vloer en op welke wijze de houten vloer wordt gelegd. Een houten vloer kan zwevend of verlijmd worden geplaatst. In dit artikel wordt ingegaan op de kosten van een houten vloer inclusief het leggen hiervan...

Lees meer
Vlekken op houten vloer

Vlekken op een houten vloer

Help ik heb een vlek op mijn houten vloer wat moet ik doen? Veelal wordt er in deze situaties gehandeld uit nood en worden er dingen gedaan die zeker niet het meest verstandig zijn. Het is vooral van belang om rustig te blijven en niet als een malle te gaan boenen..

 

 

Lees meer
Wat is een rustieke houten vloer

Wat is een rustieke houten vloer?

Een rustieke houten vloer is een robuuste vloer. In een rustieke rustieke houten vloer mogen alle groottes wat betreft noesten zitten, dit zorgt voor een levendig effect. In deze blog worden diverse voorbeelden getoond van rustieke vloeren...

Lees meer
Levensduur houten vloeren

Wat is de levensduur van een houten vloer?

De levensduur van een houten vloer is afhankelijk van de dikte en kwaliteit, maar gemiddeld is deze 40 jaar. Hoe dikkere de toplaag van de houten vloeren hoe langer de levensduur. Dit hangt wel af van de kwaliteit van het hout, daarnaast is het van belang om de vloer te laten schuren door een erkend parketteur.

Lees meer
Wat is een kasteelvloer

Wat is een kasteelvloer?

Een kasteelvloer is een houten vloer met een verouderd karakter, het lijkt op een vloer die uit een kasteel komt. Kasteelvloeren hebben een eigenzinnig en robuuste uitstraling. Met een kasteelvloer wordt een ruige, verouderde, rustieke en brede houten vloer bedoelt...

 

Lees meer
Bewerkingen houten vloeren

Welke bewerkingen zijn er voor houten vloeren beschikbaar?

Je hebt vaat wel eens iets gelezen over bewerkingen die toepasbaar zijn op houten vloeren. Een houten vloer kan op vele manieren bewerkt worden, hierbij valt te denken aan: Verouderen, roken, beitsen, bezagen en borstelen...

Lees meer
Gerookte houten vloer blog

Wat is een gerookte houten vloer?

Waarschijnlijk ben je de termen enkel gerookt, dubbel gerookt en kern gerookt wel eens tegen gekomen. Maar wat wordt hier eigenlijk mee bedoeld?

Lees meer
Goede duoplank

Hoe herken je een goede duoplank? 

Een duoplank wordt ook wel lamelparket, multiplank, twinplank, samengestelde vloer of opbouw plank genoemd. Dit omdat de vloer bestaat uit twee delen; een toplaag en een onderlaag...

Lees meer
Houten vloer op vloerverwarming

Houten vloeren en vloerverwarming

In dit blog artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen betreffende hout en vloerverwarming...

Lees meer
Houten vloeren luchtvochtigheid

Houten vloeren luchtvochtigheid

Naast het goed onderhouden van je houten vloer is het ook belangrijk om te letten op de luchtvochtigheid. In dit blogbericht wordt ingegaan op de relatieve luchtvochtigheid, te hoge luchtvochtigheid en te lage luchtvochtigheid...

Lees meer
Onderhouden houten vloer

Krassen voorkomen en het onderhouden van je houten vloer

Je wilt je houten vloer natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Vandaar dat we in deze blog handige tips geven om je houten vloer te onderhouden en krassen te voorkomen.

Lees meer
Een houten vloer leggen op tegels met vloerverwarming

Een houten vloer leggen op tegels met vloerverwarming

Voor ieder type basisvloer geldt dat deze vlak, droog, hard en schoon dient te zijn. Over het algemeen zijn tegelvloeren hard, sterk en makkelijk schoon te maken. Een tegelvloer kan in de meeste gevallen prima gebruikt worden als ondervloer...

Lees meer
duoplank diktes en breedtes

Diktes en breedtes duoplank

De duoplank is verkrijgbaar in tal van verschillende diktes en breedtes. Het is maar net wat je voorkeur geniet. In deze blog zal uitleg worden gegeven over de mogelijkheden wat betreft de diktes en breedtes van de duoplank.

Lees meer
tevreden klanten

Een blije klant 'daar doe je het allemaal voor'

De service begint al bij binnenkomst in de showroom in Heerenveen, in eerste instantie verwacht je niet om op zo’n groot industrieterrein een smaakvol ingerichte showroom aan te treffen.

Lees meer

Tal van houtsoorten


Elke houtsoort is uniek en heeft zijn eigen uitstraling. Het mooie aan hout is dat je het een eigenzinnig karakter kunt geven. Er zijn vele soorten kleuren en bewerkingen, deze bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van de houten vloer.

Lees meer

Hout heeft een sexy allure

Een iphone is een iphone, als je de Iphone echter in een houten hoesje doet, wordt je iphone ineens uniek. Hout is onderscheidend. Duurdere auto’s hebben een houten dashboard en de kenners varen met een houten boot. Dit gevoel geeft een houten vloer ook aan je woning. Hout is sexy en heeft allure.

Lees meer

De charme van houten wandbekleding
Heb je het ook wel eens dat je thuis komt en denkt mijn huis zou best wat warmer ingericht kunnen worden?

Het verhaal van mevrouw Jansma
Zo kwamen wij laatst in contact met mevrouw Jansma die ons vertelde dat ze er wel eens over nadenkt hoe ze in haar huis meer warmte kan creëren. Ze liet ons een foto van haar huis zien. Een mooi vrijstaand huis aan de rand van het bos...


Lees meer

Hout en zon
Je wordt wakker, tot je vreugde schijnt de zon al. Voor je het weet sta je in gehele zomerse outfit gereed om naar het strand te gaan. Het wordt wel weer even tijd om een lekkere bruine, frisse kleur op te doen. Maar wat voor effect heeft de zon eigenlijk op je houten vloer?

Lees meer