Hoogkant Parket

Hoogkant parket is van uitzonderlijke goede kwaliteit, slijtvast en een relatief goedkoop alternatief voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven. Naast dit is het natuurlijk ook perfect voor in de woon-en slaapkamer. Hoogkant parket is opgebouwd uit massieve houten deeltjes. Dit wordt verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit latjes en deze worden vervolgens doormiddel van tape aan elkaar gelijmd. Deze latjes hebben de zelfde afmeting als die van traditioneel mozaïek alleen is het verschil dat ze nu als het ware op hun kant staan. Over het algemeen is de afmeting van hoogkant parket 32 x 1cm. Als je zou kiezen voor de dikte 22mm dan ontstaat er een slijtvaste laag van massief hout.

Het leggen van hoogkant parket

Hoogkant parket dient over het algemeen direct verlijmd te worden op een beton, zandcement of anhydriet dekvloer. Als er sprake is van een houten ondervloer dan dient er eerst een spaanplaat als onderlaag aangebracht te worden voordat het hoogkant parket kan worden verlijmd. Het plaatsen van de vloer mag nooit gebeuren bij extreme droogte of hoge tempraturen. De dekvloer dient uiteraard sterk genoeg te zijn omdat de enorme kracht op de kleine latjes ervoor kan zorgen dat de toplaag van dekvloer wordt afgebroken. Na het verlijmen van het hoogkant parket wordt de vloer nog enkele malen geschuurd en gevoegd, hierdoor verdwijnt ook de tape waarmee de matjes aan elkaar zaten. Vervolgens kan de vloer worden afgewerkt met: hardwax, olie, was of laklaag naar keuze.

Patronen hoogkant parket 

Met hoogkant parket is het niet mogelijk om patronen te maken. Wat wel kan is dat bepaalde delen van de vloer in een andere legrichting worden gelegd. Het is ook mogelijk om de hoogkant vloer in vakken met verschillende kleuren in te delen. Heb je zelf een idee en wil je weten of dit mogelijk is? Wij gaan graag de uitdaging met je aan om van je idee werkelijkheid te maken.

Vloerverwarming in combinatie met hoogkant parket 

Hoogkant parket kan prima in combinatie met vloerverwarming door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Echter adviseren wij geen hoogkant van 22mm in combinatie met vloerverwarming te nemen, dit aangezien er dan wel degelijk sprake is van rendementsverlies door de dikte. De andere diktes kunnen dus wel prima in combinatie met vloerverwarming.