Hoe onderhoud ik mijn houten voer?

Het juiste onderhoud van je houten vloer is belangrijk voor de levensduur. Er zijn diverse manieren mogelijk om je vloer mooi te houden. Welk onderhoud jouw houten vloer nodig heeft hangt af van meerdere factoren. Wij zullen diverse situaties beschrijven en daarnaast geven wij alvast  een aantal tips waar je rekening mee dient te houden.

 1. Gebruik parketzeep
 2. Dweil niet te nat
 3. Zet de vloer één keer per jaar in de onderhoudsolie
  Eigen Nederlandse productie   Afspraak in de avond mogelijk   Eerlijk hout   Speciaal op maat gemaakt

Het onderhouden van een geoliede houten vloer

Er zijn een aantal zaken waar rekening mee gehouden dient te worden voor het onderhouden van een geoliede houten vloer. Het is van belang om de vloer iedere twee a drie weken te dweilen met parketzeep, dit kan door het dweilwater gedaan worden. In parketzeep zit kokosolie, dit heeft een voedende werking. Tip: Dweil niet te nat. Bij te nat dweilen maak je de vloer namelijk kwetsbaarder. Daarnaast is het verstandig om de vloer ieder jaar te voorzien van een laag onderhoudsolie. Na het aanbrengen hiervan ziet de houten vloer er weer als nieuw uit. Hoe het aanbrengen van de onderhoudsolie werkt staat op de verpakking weergegeven. Daarnaast wordt er in de video op deze pagina ook kort uitleg over gegeven.

De oliewerkwijze is van essentieel belang

Zoals reeds uitgelegd is het van belang om je houten vloer goed te onderhouden. Echter moeten we beginnen bij het begin. Hoe wordt de vloer geolied? Het olieproces is namelijk van essentieel belang voor een rijke en goed beschermde toplaag. Wij vinden het van belang dat jij kan genieten van je houten vloer en deze er na jaren nog altijd goed bij ligt. Vandaar dat wij onze werkwijze hierop aangepast hebben. Wij zorgen voor de meest sterke, rijke en slijtvaste olielaag. In de video hiernaast geven we hier in het kort uitleg over. Uiteraard kunnen wij jullie in onze showroom hier nog veel meer informatie over geven. 

Klantbeoordelingen

Categorie
 1. Soorten houten vloeren (193)
 2. Dutzfloors Vloeren (36)
Prijs
 1. € 0,00 - € 39,99 (24)
 2. € 40,00 - € 79,99 (142)
 3. € 80,00 en meer (56)
Vloersoorten
 1. Duoplank (187)
 2. Hoogkant (2)
 3. Massiefparket (5)
 4. Visgraatvloeren (26)
Kleur
 1. Bruin (55)
 2. Grijs (29)
 3. Rood (4)
 4. Wit (61)
 5. Zwart (18)
 6. Eiken (2)
 7. Naturel (48)

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Producten 1 tot 12 van totaal 222

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Producten 1 tot 12 van totaal 222

Hoe houd ik mijn vloer mooi

Wij leveren al onze houten vloeren met een sterke olielaag. Hierdoor zijn onze vloeren van uitzonderlijk hoge kwaliteit en wordt er een perfect basis gelegd voor een lange levensduur. Uiteraard betreft een houten vloer een natuurproduct en een natuurproduct dient voorzien te worden van onderhoud. Het is van belang om je houten vloer met hetzelfde merk te behandelen als waar de vloer mee geolied is. Vraag hier dus naar! Daarnaast is het verstandig om een droogloopmat te plaatsen zodat er niet veel vuil het huis mee in wordt genomen. Plaatst ook vilt onder je meubels. Wees alsjeblieft voorzicht met vetten en oliën, hier is een houten vloer gevoelig voor. We geven in een ander blogbericht tips over het voorkomen van krassen op je houten vloer.