Alles over hout

Het is altijd belangrijk geweest om op een professionele en verantwoorde manier met hout bezig te zijn. Wij stellen hoge eisen aan de duurzaamheid van onze eiken vloeren alsook aan de menen die het vervaardigen. Deze hoge eisen voeren wij in onze gehele organisatie.

Hout laat zich uitstekend bewerken en is daardoor geliefd voor vele diverse toepassingen. Hout kan prima hergebruikt worden en daarnaast is het ook nog eens biologisch afbreekbaar. Uiteraard is het wel van belang om te weten waar het hout vandaan komt, dit omdat er bos voor wordt gekapt. Wanneer dit niet op de juiste manier wordt gedaan zal het bos zich niet goed herstellen. Op deze manier breken we onze eigen wereld af, vandaar dat het van belang is om te weten waar het hout vandaan komt. Komt dit uit een verantwoord of uit een onverantwoord beheerd bos?

Herkomst eikenhout

Eikenhout kan gehaald worden uit oerbossen of productiebossen. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de vegetatie van oerbossen uit een grote diversiteit van boomsoorten. Oerbossen zijn geliefd bij dieren en planten. Oerbossen bevinden zich met name in de tropen; tropische regenwouden. Productiebossen woorden daarentegen door de mens zelf beheerd. Het spreekt voor zich dat hout uit een productiebos milieuvriendelijker is dan hout dat gehaald wordt uit oerbossen. Als het beheer van productiebossen op een verantwoorde manier gebeurt zal de flora en fauna intact blijven. Duurzaam bosbeheer impliceert dat alleen bruikbare bomen worden gekapt. Voor iedere gekapte boom wordt vervolgens een nieuwe boom geplant. Als dit op de juiste manier gedaan wordt, blijft de rijkdom van het bos voortbestaan.

Het spreekt voor zich dat wij tegen illegaal gekapt hout zijn. Wij streven na dat alleen hout dat afkomstig is uit verantwoorde beheerde bossen, de Europese markt op komt.

Categorie
 1. Soorten houten vloeren (193)
 2. Dutzfloors Vloeren (36)
Prijs
 1. € 0,00 - € 39,99 (24)
 2. € 40,00 - € 79,99 (142)
 3. € 80,00 en meer (56)
Vloersoorten
 1. Duoplank (187)
 2. Hoogkant (2)
 3. Massiefparket (5)
 4. Visgraatvloeren (26)
Kleur
 1. Bruin (55)
 2. Grijs (29)
 3. Rood (4)
 4. Wit (61)
 5. Zwart (18)
 6. Eiken (2)
 7. Naturel (48)

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Producten 1 tot 12 van totaal 222

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Producten 1 tot 12 van totaal 222

Productie houten vloeren

De gehele productie van onze houten vloeren vindt plaats in Nederland. Wij bewerken onze vloeren in onze eigen productiehal. Het ruwe hout wordt in Nederland gezaagd en gedroogd, hierdoor wordt krimp en-uiteenzetting van de planken tegen gegaan. Dit omdat het gehele proces op Nederlands grondgebied plaatsvindt, hierdoor is er geen sprake van grote temperatuurschommelingen. Voordat wij het hout bewerken, worden er een aantal kwaliteitschecks uitgevoerd, zodat er een uitstekend product van gemaakt kan worden.

Ben je benieuwd hoe het productieproces van onze houten vloeren in zijn werk gaat? Bekijk dan de productiepagina, daar wordt stap voor stap uitleg gegeven.