9.3 / 10 gemiddelde van 240 reviews.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Dé specialist in eiken vloeren

Wij creëren eiken houten vloeren. Stel je eigen vloer samen!  

Eigen Nederlandse productie

100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.

Op maat gemaakte vloeren

Jouw wens is onze opdracht.

Woning klare vloeren

Na het leggen direct op je houten vloer leven.

Oude eikenhouten vloeren

Deze collectie oude eikenhouten vloeren bestaan uit 100 tot 500 jaar recuperatiehout met elk zijn eigen verhaal. Hout dat een reis heeft gemaakt van duizenden kilometers, wat ooit in een wagon lag een vissersboot of een wiskyvat was. Daar maken wij nu authentieke houten vloeren van die ieder interieur een prachtig karakter geeft.

De toplaag van deze oude eikenhouten vloeren bestaat uit 100 tot 500 jaar oud hout en de drager is gemaakt van multiplex. Deze opbouw zorgt voor een sterk en stabiel product. Dankzij onze productiemethode zijn de houten vloeren eenvoudig te plaatsen en zijn ze ook uitermate geschikt om te plaatsen op vloerverwarming.

Van het oude hout maken we verschillende vloeren, zoals: plankenvloeren, visgraatvloeren, Hongaarse punt, Versailles vloeren en diverse andere patroonvloeren. De plankenvloeren leveren we zelfs in planken tot 40cm breed.

Oude houten vloeren
Oude vloer met scheuren
500 jaar oude vloer
Oude plankenvloer
Vloeren met scheuren en karakter

Oud hergebruikt hout

De oude eikenhouten vloeren bevatten scheuren en open noesten en hebben hierdoor een prachtig karakter. Deze vloeren vallen op als je binnenkomt, deze vloeren vertellen een bijzonder verhaal. De vloeren verrassen, nodigen uit en wekken nieuwsgierigheid op bij iedereen die over de vloer loopt. Deze planken zijn tenminste 100 jaar oud en hebben soms een hele wereldreis erop zitten. Wil je liever een vloer zonder scheuren maar wel met karakter? Bekijk dan onze verouderde houten vloeren

De toplaag van deze oude eikenhouten vloeren bestaat uit historisch eikenhout van 4 of 5.5mm dik. De drager is gemaakt van berkenmultiplex. Door het historische hout te verlijmen op berkenmultiplex ontstaat een stabiele eikenhouten vloer. Hierdoor is de vloer geschikt voor iedere leefsituatie en ook geschikt om te plaatsen op vloerverwarming. We produceren deze vloeren met scheuren in planken van 18cm tot 40cm breed.

Oude eiken visgraat vloer
Oude eiken planken vloer
Oud eiken visgraat vloer
300 tot 500 haar oude vloeren
Oude visgraat vloer

Oude patroon vloeren

Naast de plankenvloeren hebben we ook een brede collectie patroonvloeren. Hierbij valt te denken aan visgraat, Hongaarse punt, Versailles panelen en vlechtpatronen. Net zoals de plankenvloeren worden deze patroonvloeren gemaakt van oud hout.

De toplaag van de vloeren bestaat uit historisch eikenhout wat door de eeuwen heen heeft blootgestaan aan wisselende weersomstandigheden. Hierdoor is het hout op een natuurlijke wijze verouderd.

We maken de patroonvloeren is vele diverse afmetingen en kleuren. De toplaag van de vloeren bestaat uit historisch eikenhout en de onderlaag uit multiplex. Dit zorgt voor een ijzersterke combinatie en hierdoor zijn de vloer geschikt om te plaatsen op vloerverwarming.  

Brede oude houten vloeren

Deze collectie oude houten vloeren maken we in vele plank breedtes van smal tot breed. Daarnaast maken we de vloeren in twee diktes: 15mm en 20mm. De toplaag van de 15mm dikke vloer is 4mm en de toplaag van de 20mm dik vloer is 5.5mm. De toplaag is van eikenhout en de drager is van berkenmultiplex. Alleen de 15mm dikke vloer is geschikt om te plaatsen om vloerverwarming

  • De 15mm dikke vloer maken we in de volgende plankbreedtes: 18, 22, 24 en 26cm.
  • De 20mm dikke vloer maken we in de volgende plankbreedtes: 18, 22, 24, 28 en 32cm.

De vloeren hebben wisselende lengtes tussen de 600 – 2500mm, soms tot wel 3000mm (80% is langer dan 1800mm). De 32cm brede vloerdelen hebben hoofdzakelijk een lengte tussen de 2500 – 4000mm. We maken ook vloeren met wisselende plank breedtes

Brede oude houten vloeren
Oude houten vloeren Dutzfloors

Bekijk oude vloeren in onze showroom

Onze mooie showroom in het bosrijke Beetsterzwaag ademt één en al eikenhout. Wandel door de ingerichte stijlkamers en ervaar de mogelijkheden van oude houten vloeren van dichtbij. 

We tonen op een groot oppervlak tal van oude houten vloeren zodat je een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden. 

Onze specialisten helpen je hierbij graag om tot de beste keuze te komen. Door te kiezen uit verschillende breedtes, diktes, het aantal noesten en verdere bewerkingen, creëren we samen jouw unieke houten vloer.