[wpdreams_ajaxsearchlite]
9.3 / 10 gemiddelde van 382 reviews.
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Houten vloer kopen en laten leggen

Een houten vloer leggen vergt de nodige kennis en kunde, helemaal als je kiest voor Hongaarse punt, visgraat of Versailles patroon. Het is niet voor niks dat de meest mensen ervoor kiezen om bij ons de houten vloer te kopen en te laten leggen. Onze parketteurs hebben veel ervaring in het leggen van allerlei soorten vloeren en zorgen dag in dag uit voor een prachtig resultaat.

Het kopen van een houten vloer die volledig aansluit bij je wensen is een tijdrovende klus. Bij wie moet je zijn als je een houten vloer koopt? En welke mogelijkheden zijn er allemaal? Dutzfloors legt het uit, zodat een houten vloer kopen een stuk makkelijk wordt.

Hongaarse punt kopen
Eiken vloer kopen?

Waarop letten bij het kopen van een houten vloer?

Het is voor veel mensen lastig om te bepalen waarop ze moeten letten bij kopen van een houten vloer. Om deze reden geven wij daar graag meer informatie en uitleg over. Het eerste advies is verdiep je in het bedrijf of bedrijven waar je eventueel de eiken vloer wilt kopen. Ga na welk type vloeren ze verkopen, wat de oorsprong is en welke informatie er over de vloeren gegeven wordt. Let hierbij niet op de kleur van de vloer, maar verdiep je in de herkomst van het eikenhout en lees de gegeven informatie op de website door. Daarnaast is het ook verstandig om even te bellen met diverse bedrijven, zo merk je snel genoeg welk bedrijf goed bij je past.

Een paar adviezen van Dutzfloors waarop te letten bij een houten vloer kopen:

 • Opbouw van het product. Er zijn vele verschillende soorten eikenhouten vloeren verkrijgbaar. De beste houten vloeren hebben een toplaag van Europees massief eikenhout en een onderlaag van berkenmultiplex, dennenhout of HDF. Het is hierbij vooral van belang om te kijken naar de samenstelling van de diktes. Oftewel hoe dikker de toplaag, hoe dikker de onderlaag moet zijn. Dit omdat de toplaag uit massief eikenhout bestaat, als de onderlaag niet dik genoeg is kan de vloer hierdoor gaan werken en scheuren. We hanteren vaak de 1/3 regel. Is de toplaag 3mm dik, dan moet de onderlaag tenminste 3 keer zo dik zijn dus 9mm, het mag uiteraard ook meer zijn maar minder niet.
 • Lengte en breedte van de planken. We zien vaak dat mensen veel letten op de breedte van de planken, maar dat de lengte van de planken wordt vergeten. Juist deze combinatie is belangrijk om op te letten bij het kopen van een houten vloer. Want een 26cm brede planken, waarvan de lengte maximaal zo’n 160 á 180cm is, is toch niet mooi? Wij vinden van niet! Daarom kijkt Dutzfloors naar een mooie verhouding tussen de lengte en de breedte van de planken. Wij leveren onze brede plankenvloeren 18, 22 en 26cm breed allemaal met lengtes tussen de 1800-2400mm. Als je een bedrijf bezoekt, vraag daarom ook altijd naar de lengte van de planken.
 • Sortering van de planken. Sortering heeft heel veel invloed op de prijs van een eikenhouten vloer. Hoe meer noesten in een plank, des te voordeliger deze is. De volledige sortering komen vaak voor: 1-bis, A-sortering, AB-sortering (natuur-sortering), en rustieke sortering. In een 1-bis sortering zitten alleen hele kleine noesten, hierdoor is dit de meest kostbare variant. De A-sortering is nog steeds een erg rustige sortering, maar heeft iets grotere noesten dan de 1-bis sortering. Veelal zijn de noesten tot maximaal 5cm groot. De AB-sortering wordt ook wel natuursortering genoemd, heeft A planken en B planken, het is een mix. De A planken hebben noesten tot 5cm groot en de B planken tot zo’n 8cm. De rustieke sortering is de meest ruige sortering. In deze planken mogen alle groottes en vormen qua noesten zitten. Let hierbij het kopen van een houten vloer goed op, en kies de sortering die bij je past.
 • Levensduur en schuren. Een houten vloer is over het algemeen een enorm duurzaam product. Maar hierbij is het wel van belang om te kijken naar de levensduur van het product, oftewel hoe vaak kan de houten vloer opgeschuurd worden. In de regel geldt dat bij iedere schuurbeurt er 1mm van het eikenhout wordt afgeschuurd. En veelal moet een houten vloer na een jaar of 10 geschuurd worden. Stel je hebt een houten vloer gekozen met een toplaag van 3mm dan is de levensduur zo’n 30 jaar. Er zijn helaas ook veel kwalitatief slechte eiken vloeren in Nederland verkrijgbaar, welke door de kwaliteit van de toplaag niet op te schuren zijn. Vraag daarom altijd wat voor type eikenhout op de toplaag zit en wat de garanties op de toplaag zijn bij het schuren ervan.
 • Wat is de herkomst van het eikenhout? Vraag dit bij het bedrijf waar je de houten vloer wilt kopen. Er zit namelijk enorm veel verschil in kwaliteit van het eikenhout. Er zijn veel bedrijven die eikenhout uit Polen halen, dit is kwalitatief een stuk minder. Ook gaat er kwalitatief goed Europees eikenhout op transport naar China om het daar verder te fabriceren. Hierdoor wordt de kwaliteit een stuk minder. Dit heeft ermee te maken dat het hout te maken krijgt met veel transport en veel verschillende klimaten. Dit heeft enorm veel invloed op de hardheid van het product en daarnaast zorgt dit sneller voor scheuren in de vloerdelen. Ons advies is om te kiezen voor eikenhout uit bijvoorbeeld Frankrijk en Oekraïne. En om daarnaast te kiezen voor een bedrijf die dit ook volledig in Nederland fabriceert. Een Nederland gefabriceerd product, wordt in Nederland gedroogd. Hierdoor heeft het niet te maken met klimaatverschillen. Dit zorgt voor een hoogwaardig en sterk product.
 • Welke garanties worden gegeven op de houten vloer? Bij een eikenhouten vloer die uit twee lagen bestaat kan er garantie gegeven worden op het volgende: toplaag die mag niet loskomen van de onderlaag. Vraag naar het bedrijf of hier garantie op gegeven wordt. Dutzfloors geeft 15 jaar garantie hierop.
 • Reviews en mond tot mond. Een andere goede manier om te bepalen waar je een houten vloer wilt kopen is het lezen van reviews of via mond tot mondreclame. Lees vooral reviews op onafhankelijke websites door zoals: trustpilot, Kiyoh en Google. Ken je daarnaast mensen in je omgeving die een houten vloer hebben? Vraag naar hun ervaring.
Eikenhouten vloer kopen
Hulp bij houten vloer kopen

Wat is een goed adres voor een houten vloer?

Het kopen van een houten vloer is een lastig proces, als je je online gaat oriënteren lijken de opties oneindig. Waar vind en waar koop je een houten vloer die bij je past? Zoek je een hoogwaardige kwaliteit houten vloer? Dan ben je bij Dutzfloors zeker aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van Europees eikenhouten vloeren. Deze vloeren maken wij in alle soorten en maten. Van rechte planken tot visgraat parket en Hongaarse punt. In de showroom van Dutzfloors worden in diverse stijlkamers eikenhouten vloer getoond op een groot oppervlak. Zo krijg je een goed beeld van alle mogelijkheden. Daarnaast staan ervaren specialisten je vakkundig te woord zodat het kopen van een houten vloer een stuk gemakkelijker wordt.

Kosten houten vloer kopen en laten leggen

Van klanten in onze showroom krijgen we vaak de vraag: Wat kost een houten vloer? Om hier een duidelijk antwoord op te geven, beginnen wij met de houten vloer zelf. Deze verschillen namelijk nogal in prijs, namelijk tussen de €40 en €190 per m2 inclusief btw. De kosten van een houten vloer variëren enorm doordat de prijs van hout van diverse factoren afhankelijk is.

Hoe dikker de plank, hoe meer hout, dus hoe duurder de vloer. Ook hebben noesten veel invloed op de prijs van een houten vloer. Noesten zijn de donkere vlekken op een plank. Hoe minder noesten, hoe kostbaarder de houten vloer. Dit komt omdat een eikenboom vol zit met noesten, oftewel planken met weinig noesten zijn een stuk schaarser en daarom kostbaarder. Vooral als je ook mooie lange eiken planken wilt.

Op een eikenhouten vloer kan je vele diverse bewerkingen toepassen. Voorbeelden van bewerkingen zijn verouderen, roken, borstelen, en beitsen. Hoe meer bewerkingen op een vloer worden toegepast hoe hoger de kosten van een houten vloer.

Type houten vloer heeft ook veel invloed op de prijs. Een rechte plankenvloer is een stuk voordeliger dan Hongaarse punt vloer. Gemiddeld genomen kost een rechte plankenvloer inclusief leggen zo’n €100,- per m2 en een Hongaarse punt vloer €170,- per m2.

Met bovenstaande punten kan je goed rekening houden bij het kopen van een houten vloer.

Houten vloer kopen en laten leggen

In het voorgaande stuk hebben we het gehad over de kosten en het kopen van een houten vloer. Maar je wilt waarschijnlijk ook wel weten wat het leggen van een houten vloer kost? Er zijn twee manieren waarop een houten vloer geplaatst kan worden: zwevend of verlijmd.

Bij zwevend leggen worden de planken niet vastgemaakt aan de ondervloer. De eiken planken worden geplaatst op een ondervloer die bestaat uit alupate, rubbersound of XPS. De prijzen van deze ondervloeren variëren tussen de 5 en 12,- per m2 inclusief btw. Het zwevend leggen van de eiken vloer kost tussen de €20 en €30,- per m2.

Bij het verlijmen van de houten vloer, worden de planken met lijm vastgemaakt aan de dekvloer. Deze dekvloer kan bijvoorbeeld bestaan uit zandcement, anhydride, fermacell en spaanplaat. Voor het verlijmen van een houten vloer wordt gekozen als er vloerverwarming aanwezig is of als het gaat om een patroonvloer zoals visgraat, Hongaarse punt, Versailles parket of hoogkant parket. Ook kan hier prima voor gekozen worden als er geen vloerverwarming aanwezig is en het om een rechte plankenvloer gaat. Stel je wilt dat de houten vloer strak tegen de kozijnen geplaatst wordt en je wilt zo min mogelijk loopgeluid. Dan is het verlijmen van een houten vloer ook een goede keuze. Deze legwijze kost gemiddeld tussen de €26 en €40 per vierkante meter. Het verlijmen van een rechte plank is aanzienlijk voordeliger dan het verlijmen van een visgraat of Hongaarse punt vloer.

Hopelijk heb je wat aan de tips in dit artikel en kan je nu een houten vloer kopen die perfect aansluit bij je wensen.

Houten vloer kopen en laten leggen
dutzfloors_inhouse@300x
0

Houten vloeren gelegd

dutzfloors_averagescore@300x
0

Gemiddelde score

Many_preceded_you
0

Klanten kregen advies

dutzfloors_percent@300x
0

Aanbeveling klanten

Showroom afspraak

42.472 klanten kregen advies

Gratis advies en offerte

Plan een gratis adviesgesprek in onze showroom

Je zit nergens aan vast

Meer weten over het adviesgesprek

0
  0
  Uw winkelwagen
  Uw winkelwagen is leegTerug naar de winkel

  Toegevoegd!

  Je vloer is toegevoegd aan je moodboard. Voeg nog meer vloeren toe of ga direct naar je moodboard!

  Advies op maat

  Gratis en vrijblijvend