9.3 / 10 gemiddelde van 240 reviews.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Dé specialist in eiken vloeren

Wij creëren eiken houten vloeren. Stel je eigen vloer samen!  

Eigen Nederlandse productie

100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.

Op maat gemaakte vloeren

Jouw wens is onze opdracht.

Woning klare vloeren

Na het leggen direct op je houten vloer leven.

Gebeitste eikenhouten vloeren

Mode komt en gaat, maar echte schoonheid komt altijd terug. Gebeitste eikenhouten vloeren zijn hier een goed voorbeeld van. Na een paar rustige jaren is deze oude techniek weer helemaal in. Wat ons betreft is dat volkomen terecht, want het levert bijzondere vloeren op. Als we een vloer beitsen, brengen we een semi-transparante laag met een verfachtige afwerking aan op de vloer.

De aangebrachte laag kan wit of zwart zijn, afhankelijk van jouw voorkeur. Wij voeren dit proces met een kwast handmatig uit. Het is een arbeidsintensief proces, maar absoluut de moeite waard als de vloer eenmaal af is. Door deze afwerking wordt de natuurlijke houtnerf van ons Europese eikenhout namelijk extra goed zichtbaar. Je blijft de lijnen van het hout dus goed zien, terwijl de vloer een intensere kleur heeft gekregen.

0

Vloeren gelegd in 2019

0

Gemiddelde score

0

Klanten kregen advies

0

Aanbeveling van klanten

Gebeitste eikenhouten kasteelvloer 

Gebeitste eikenhouten kasteel vloeren zijn prachtige vloeren met een ruig uiterlijk. De planken zijn breed en stevig en geven je huis een uitstraling die je niet dagelijks ziet. Want waar veel vloeren licht en fijn zijn, valt een donkere kasteelvloer door de stoere elementen behoorlijk op.

De verouderde look van deze vloer ontstaat doordat we het hout bewerken met verschillend gereedschap. Hierdoor krijg dit type vloer een uiterlijk dat heel goed samen met de karakteristieke afwerking van beits. Sterker nog: bijna alle kasteelvloeren die we leggen, worden van beits voorzien. Onze vakmensen brengen de zwarte of witte beits aan en nadat de planken zijn gedroogd, worden ze geborsteld. Hierdoor blijft de gekozen beitskleur als ondertoon zichtbaar in de planken. Nieuwsgierig geworden naar onze op maat gemaakte kasteelvloeren? In onze grote showroom vind je vele gebeitste kasteelvloeren. 

Gebeitste kasteel houten vloer
Eiken gebeitste vloer
Zwart gebeitste eiken vloer
Gebeitste eiken houten vloeren

Intens witte houten vloer

Bij de traditionele manier van beitsen, brengen we een witte laag beits aan op het eikenhout. De eikenhouten vloer krijgt hierdoor een witte ondertoon die perfect is voor als je een kleine kamer groter wilt laten lijken.

Zoek je, in plaats van een iets lichtere vloer, juist een intens witte houten vloer? Ook dat kan met beits worden bereikt. In dat geval combineren we de beits met een witte olie. Het effect is sterk en maakt indruk op iedereen die de vloer voor het eerst ziet liggen. Zo’n lichte vloer is daarnaast een prachtige achtergrond voor gekleurd meubilair en andere accessoires. Het is een goede basis voor het creëren van een modern interieur. Wanneer je een bezoek aan onze showroom brengt, geven onze adviseurs je advies over de mogelijkheden van wit gebeitste houten vloeren. En tips voor het interieur krijg je er gratis bij.

Intens wit gebeitste houten vloer
Gebeitste eiken plankenvloer
Gebeitste plankenvloer
Gebeitste duoplank vloer

Intens zwarte houten vloer

In plaats van traditioneel wit kun je er ook voor kiezen om de eikenhouten vloer te laten beitsen in het zwart. We gebruiken dan een donkere, zwarte verfkleur. Een donkere vloer is elegant en een goede keuze als je het interieur een wat chique uitstraling wilt geven.

Wil je een stapje verder en liever een intens zwarte houten vloer? Dan borstelen of bezagen we de vloer eerst. De houtstructuur aan het oppervlak gaat hierdoor meer open staan, zodat de beits dieper in het eikenhout kan trekken. Na het beitsen, drogen we de vloer in onze werkplaats en zetten we de vloerdelen nog twee tot drie keer in de olie. Deze laatste stap verloopt volledig machinaal en automatisch. Het resultaat is een vloer met een intens zwarte kleur en een oersterke toplaag.

Intens zwarte houten vloer