Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Houten vloeren
9.3 / 10 gemiddelde van 305 reviews.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Eerst houten vloer of eerst keuken plaatsen

Eerst houten vloer of eerst keuken plaatsen is afhankelijk van hoe de houten vloer gelegd wordt en daarnaast ook van de uitvoering van de keuken. Wanneer het tot de mogelijkheid behoort is het eerst plaatsen van de houten vloer en daarnaast het plaatsen van de keuken het mooiste.

Verlijmd leggen van houten vloer dan eerst de vloer en vervolgens de keuken

Als je gebruik maakt van vloerverwarming is het verstandig om de houten vloer verlijmd te plaatsen. Het verlijmd plaatsen van een houten vloer zorgt voor de beste demping. Dus ook wanneer je geen gebruik maakt van vloerverwarming, maar wel weinig geluid in je vloer wilt is het een goede keuze om de vloer verlijmd te plaatsen. Wanneer de eiken vloer verlijmd geplaatst wordt dan geven wij het advies om eerst de vloer te leggen en vervolgens de keuken hierop te zetten. Dit zorgt voor het strakste effect. Dit omdat door het verlijmd plaatsen van de vloer de werking nihil is. Daarnaast is een keuken vrijwel altijd sneller aan vervanging toe dan een keuken. Wanneer de vloer dus verlijmd geplaatst wordt kies er dan voor om eerst de vloer te plaatsen en vervolgens de keuken.

Zwevend leggen van de vloer eerst de keuken en dan de vloer

Wanneer de houten vloer zwevend geplaatst wordt dan is het mooi om de keukenplint op de hoogte/dikte van de vloer af te stellen. Zodat de plint van de vloer mooi op de houten vloer aansluit. Het is dan van belang om één strook van de houten vloer door te laten lopen onder de keuken. Dit geldt ook voor een keukeneiland. De houten vloer kan bij het zwevend leggen namelijk niet geheel onder de keuken door worden gelegd omdat een houten vloer enigszins kan werken. Het op de juiste hoogte af stellen van de keukenplint is van belang om goed te bespreken met de desbetreffende keukenleverancier.

Een geschikte vloer voor in de keuken, is een goed geoliede vloer!

Als de toplaag van de eiken vloer goed wordt afgewerkt kan deze uitstekend in de keuken gelegd worden. Wij geven het advies om de vloer te voorzien van twee olielagen dit zorgt voor de beste bescherming en slijtvastheid en daarnaast wordt de vloer rijker van kleur. Wij voeren het olieproces machinaal uit, waardoor iedere plank voorzien wordt van een evenredige hoeveelheid olie. Na het leggen van de vloer kan je hier direct op leven, het betreft dus als het ware een kant en klaar product. Daarnaast is een geschaafde vloer met veel noesten geschikter voor in een keuken dan een geschuurde houten vloer met weinig noesten. Op een rustige vloer vallen plekjes namelijk veel meer op! Onze houten vloeren kun dus prima in de keuken worden gelegd.

Mochten je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op!

Advies op maat

Gratis en vrijblijvend