9.3 / 10 gemiddelde van 240 reviews.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Dé specialist in eiken vloeren

Wij creëren eiken houten vloeren. Stel je eigen vloer samen!  

Eigen Nederlandse productie

100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.

Op maat gemaakte vloeren

Jouw wens is onze opdracht.

Woning klare vloeren

Na het leggen direct op je houten vloer leven.

Duoplank vloeren

Duoplank vloeren worden ook wel lamelplank, lamelparket, samengestelde plank, multiplank of plank met toplaag genoemd. Onze duoplank vloeren hebben een toplaag van Europees massief eikenhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. We verlijmen de eiken toplaag op de berkenmultiplex onderlaag. De berkenmultiplex onderlaag zorgt ervoor dat de eiken toplaag niet gaat werken. Hierdoor zijn onze duoplank vloeren stabiel en zeer geschikt om te plaatsen op vloerverwarming.

In de meeste gevallen kan de vloer rechtstreeks op de aanwezige betonvloer worden geplaatst. In onze werkplaats in Friesland maken wij al onze eiken duoplank vloeren op maat voor onze klanten.

 

Video afspelen

Het leggen van eiken Duoplank vloeren

Duoplank vloeren kunnen zwevend of verlijmd gelegd worden op de bestaande ondergrond (beton, cement dekvloer, hout etc). Bij het zwevend leggen wordt er eerst een ondervloer geplaatst en daarop op de duoplank vloer. We adviseren wel op de planken onderling aan elkaar te verlijmen, dit zorgt ervoor dat er geen kieren en naden tussen de vloerdelen ontstaan. Bij het verlijmen van de duoplank vloer wordt deze met lijm vastgemaakt aan de dekvloer.

Wanneer je beschikt over vloerverwarming en dit is de hoofdverwarming, dan adviseren wij om de vloer te verlijmen op de aanwezige dekvloer. Hierdoor ontstaat namelijk één massa waardoor je het beste rendement hebt van je vloerverwarming.

Duoplank leggen

Een aantal van onze projecten

0

Vloeren gelegd in 2019

0

Gemiddelde score

0

Klanten kregen advies

0

Aanbeveling van klanten

Bewerken van Duoplank vloeren

De toplaag van onze duoplank vloeren bestaat uit Europees massief eikenhout. Massief eiken is hard en sterk. Daarnaast kan eikenhout goed bewerkt worden. De bewerkingen die een eiken duoplank vloer kan ondergaan zijn: verouderen, bezagen, beitsen, borstelen en roken. In onze showroom hebben we tal van vloeren liggen zodat je een goed beeld krijgt van alle bewerkingen.

De breedtes en lengtes van de duoplanken

Onze duoplanken hebben geen standaard vaste lengte. Onze planken hebben wisselende lengtes, de planken hebben een gemiddelde lengte tussen de 2000mm en 2500mm en 10% is een korter deel. De mogelijke plank breedtes zijn:

  1. 18cm breed
  2. 22cm breed
  3. 26cm breed
Duoplank bewerken
Dutzfloors team

Eerlijke duoplank prijzen

Wij garanderen eerlijke prijzen, ook wanneer je kiest voor een samengestelde houten vloer. De duoplank prijzen zijn bij ons vriendelijk, omdat wij het hele productieproces in eigen beheer houden. Hierdoor hebben wij niets te maken met externe partijen die de kosten opvoeren. Wij hoeven dus geen kosten van anderen door te berekenen aan onze klanten, en dit betekent dat wij in staat zijn om de duoplank prijzen eerlijk  te houden. Het mooie van een dergelijke samengestelde vloer is wel dat deze dezelfde uitstraling kent als een volledig massief houten vloer.

Bereken direct de prijs op onze website

Op onze website bereken je gemakkelijk de prijs van vele duoplank vloeren. Je vult in de rekenhulp je wensen in, en op basis van je voorkeuren rolt de prijs eruit. Wil je de vloer in je mailbox? Je kan de offerte direct naar je e-mail toe laten sturen zodat je deze in alle rust kan bekijken. Uiteraard is de offerte geheel vrijblijvend. Neem de offerte vooral mee als je een bezoek aan onze showroom brengt.

Een duoplank of duoplank visgraat vloer?

De opbouw van een duoplank plankenvloer is hetzelfde als van een duoplank visgraat vloer. Oftewel van al onze rechte planken, kunnen we ook een visgraat motief maken. Een rechte planken vloer verkopen we het meeste, maar een duoplank visgraat vloer wordt met de dag populairder. Een plankenvloer is het meest populair omdat deze gewoonweg in iedere woning prachtig tot zijn recht komt, daarnaast heeft een plankenvloer een tijdloos karakter. In onze showroom tonen we op een groot oppervlak plankenvloeren en visgraat vloeren zodat je daar een goed beeld van krijgt.

Wij oliën al onze duoplank vloeren machinaal. Door de olie machinaal aan te brengen krijgt iedere plank een evenredige hoeveelheid olie. Daarnaast zorgt dit voor een goede beschermlaag. We hebben ook de mogelijkheid om de vloer 2x machinaal te oliën. Dit zorgt voor een nog sterkere en slijtvastere toplaag. Daarnaast kan je direct na het leggen op de vloer leven, oftewel een woning klare vloer. Wil je onze top 10 beste verkochte vloeren zien? Bekijk nu!

Dutzfloors Beetsterzwaag