9.3 / 10 gemiddelde van 240 reviews.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Dé specialist in eiken vloeren

Wij creëren eiken houten vloeren. Stel je eigen vloer samen!  

Eigen Nederlandse productie

100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.

Op maat gemaakte vloeren

Jouw wens is onze opdracht.

Woning klare vloeren

Na het leggen direct op je houten vloer leven.

Afmetingen eiken visgraat vloeren

We produceren drie verschillende soorten eiken visgraat vloeren in verschillende afmetingen: duoplank visgraat, tapis visgraat en semi tapis visgraat. Deze maken we in verschillende afmetingen. Van kleine plankjes tot grote planken. Afhankelijk van je woonruimte en je woonstijl wordt het soort en de afmetingen van de eiken visgraat vloeren bepaald. 

Afmetingen duoplank visgraat

Duoplank visgraat vloeren hebben dezelfde opbouw als onze plankenvloeren, het enige verschil is de afmeting van de planken. De toplaag bestaat uit Europees massief eikenhout en de drager is van hoge kwaliteit berkenmultiplex. Dit is een ijzersterke combinatie waardoor de werking is geminimaliseerd. Hierdoor is de duoplank visgraat vloer uitstekend voor op vloerverwarming, in de meeste gevallen kan je de duoplank visgraat vloer rechtstreeks op de aanwezige betonvloer verlijmen.

De meest populaire afmetingen van de duoplank visgraat vloeren zijn 12×60, 14×56 en 16×80 centimeter. Hierbij gaat het om de breedte x de lengte van de planken. Duoplank visgraat vloeren hebben brede en lange planken en worden daarom ook wel walvis visgraat genoemd.

Onze parketteurs leggen elke plank strak tegen de andere, zodat gekraak of gepiep geen ruimte krijgt. De v-groefjes in de plankjes zorgen er tegelijkertijd voor dat het duidelijk individuele plankjes zijn.

Showroom visgraat vloeren Dutzfloors

Afmeting 12×60

Deze visgraat vloer heeft planken van 12cm breed en 60cm lang. Door te kiezen voor een smalle en lange plank geef je veel lengte aan je woonoppervlak. 

Duoplank visgraat 12x60

Afmeting 14×56

De afmeting 14×56 komt in ieder type woning; van klein tot groot, mooi tot zijn recht. De planken zijn 14cm breed en 56cm lang. Dit is onze best verkochte afmeting. 

Duoplank visgraat 14x56

Afmeting 16×80

Deze afmeting is momenteel erg populair. Door de relatief brede en lange planken creëer je ondanks het visgraat patroon een rustige basis. De planken zijn 16cm breed en 8ocm lang. 

Duoplank visgraat

Afmeting 18×90

Deze afmeting wordt ook wel Walvis visgraat genoemd. Omdat de planken maar liefst 18cm breed zijn en 90cm lang. Deze afmeting komt het mooist tot zijn recht in een grote woning.

Duoplank visgraat 18x90

Afmetingen traditionele visgraat

Traditionele visgraat vloeren bestaan uit tapis of bourgogne. Tapis is 6mm dik eikenhout en bourgogne is 9mm dik eikenhout. Deze traditionele en populaire parketvloeren bestaan al meer dan een eeuw. Je herkent de stijl naast het bijzondere patroon, aan de kleine spijkergaatjes in elk plankje. De tapis of bourgogne stroken worden op een tussenvloer van spaanplaat of mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd. 

De afmeting van de eiken visgraat vloer heeft veel invloed op de uitstraling en de sfeer van het gehele interieur. Bij het inrichten van je woning is het namelijk de vloer dat alles samenbrengt. Wij leveren traditionele visgraat vloeren in vele afmetingen, de populairste afmetingen zijn 7 x 35, 9 x 45, 12 x 60 en 14 x 56 centimeter. Uiteraard zijn er nog tal van andere afmetingen verkrijgbaar.

Hoe kleiner de afmeting hoe meer banen, dit zorgt voor een klassieke uitstraling. Perfect voor wanneer je het visgraatpatroon vaak wilt terugzien in het interieur (7×35 en 9×45). Met grotere planken (12×60 en 14×56) zijn er minder banen waardoor, dit zorgt voor een rustiger geheel.

Tapis eiken visgraat vloeren

Afmeting 7×35

Dit is de smalste afmeting waarin een visgraat vloer gemaakt kan worden. Deze afmeting past prachtig in een Herenhuis of een jaren 30 woning. De planken zijn 7cm breed en 35cm lang. 

Visgraat vloer 7x35

Afmeting 9×45

Deze visgraat vloer is rustiger dan de 7×35 omdat de planken net wat breder en langer zijn. Deze afmeting leggen we met name in Herenhuizen en andere oude huizen.

Tapis visgraat 9x45

Afmeting 12×60

Deze visgraat vloer heeft planken van 12cm breed en 60cm lang. Door de smalle maar lange planken, geef je lengte aan je woning. 

Tapis visgraat vloer 12x60

Afmeting 14×56

De visgraat afmeting is een moderne visgraat afmeting. De planken zijn 14cm breed en 56cm lang. Deze afmeting past in ieder type woning

Afmeting tapis 14x56
Sortering semi tapis visgraat

Afmetingen semi tapis

Een semi tapis vloer heeft net als de duoplank een onderlaag en een toplaag. Het is een kant-en-klare vloer die we rechtstreeks op de aanwezige betonvloer verlijmen. De semi tapis visgraat vloer heeft geen v-groefje tussen de planken, de planken sluiten naadloos op elkaar aan, hierdoor oogt de vloer glad en strak.

De semi tapis visgraat vloer maken we in twee diktes 9.6mm en 11mm. De 9.6 dikte produceren we in planken van 7cm breed en 47cm lang. Het is ook mogelijk om de planken dubbel te leggen, de afmeting is dan 14cm x 47cm. De 11mm dikte maken we in planken van 13cm breed en 65cm lang. Oftewel er zijn meerdere afmetingen van deze eiken visgraat vloeren verkrijgbaar. 

Andere mogelijke patronen. De 7cm brede en 47cm lange semi tapis planken kunnen we ook in een elleboogpatroon leggen. De 13cm brede en 63cm lange semi tapis planken kunnen we in tal van patronen leggen zoals het blokpatroon, elleboogpatroon en Hongaarse punt.

Afmeting 7x47cm

Door de smalle afmeting van de planken herhaalt het visgraatmotief zich vaak in een woning. De planken zijn 7cm breed en 47cm lang. 

Semi tapis 7x47

Afmeting 14×47

Als we de 7cm brede planken dubbel plaatsen dan is de breedte 14cm de lengte blijft 47cm. Dit geeft net iets meer rust dan de 7x47cm. 

Semi tapis 14x47

Afmeting 13×65

Dit is de breedste semi tapis visgraat vloer. De planken zijn 13cm breed en 65cm lang. Deze bredere afmeting past mooi in grotere woningen. 

Semi tapis 13x65