Vragen over Dutzfloors

Wat is de levertijd?
De levertijd van een houten vloer bedraagt gemiddeld 2 weken. 
Onderhoudsartikelen en toebehoren gemiddeld 2 á 3 werkdagen.
Heb je het eerder nodig? Laat het ons dan weten en wij kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Waar komt het hout vandaan?
Wij werken uitsluitend met eerlijk hout. Dat wil zeggen dat ons hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het hout uit de bosplantages wordt na het kappen van de bomen opnieuw geplant. De verantwoorde bossen waar wij het meeste hout vandaan halen bevinden zich in Oekraïne. 

Van welke houtsoorten maakt Dutzfloors gebruik?
Wij produceren onder andere Europees eikenhout. Hierbinnen bestaat een grote variatie aan mogelijkheden. Van levendig/robuust tot rustig/strak. Iedere vloer wordt speciaal gemaakt. Daarnaast produceren we nog tal van andere houtsoorten.

Waarom kan Dutzfloors zo scherp leveren?
Wij kunnen een prachtig en eerlijk product tegen een scherpe prijs leveren. Dit omdat wij de vloeren zelf produceren. Wij hebben niet te maken met een tussenschakel en daardoor kunnen wij gemiddeld 20 tot 30 procent goedkoper zijn met onze prijs. Mocht je elders een scherpe prijs hebben gezien? Laat het ons weten en wij kijken wat wij voor je kunnen betekenen. 

Kan ik een voorbeeld houten vloer vrijblijvend thuis op zicht krijgen?
Van tal van vloeren hebben wij staaltjes op voorraad deze sturen wij per post naar je toe of je krijgt gratis eentje mee als je de showroom bezoekt.  Ook doet Dutzfloors er ook niet moeilijk over als er grotere borden die in de showroom hangen mee opzicht worden genomen. Wel is het dan van belang dat deze niet te lang in je bezit blijft omdat we anders deze vloer niet aan andere mensen kunnen laten zien. Via onze webshop kun je gemakkelijk staaltjes bestellen.

Waar worden de houten vloeren van Dutzfloors geproduceerd?
Zowel de productie als de afwerking van al onze houten vloeren vindt plaats op één locatie in Nederland.
Het voordeel hiervan is dat de vloeren direct zijn aangepast aan het juiste klimaat, waardoor je niet te maken krijgt met krimp/uitzetting vanwege klimaatverschillen. 

Wat is de opbouw van het hout?
De houten duoplank van Dutzfloors bestaat uit een toplaag van massief eiken hout, dit van de beste kwaliteit Europees eiken. De onderlaag wordt gevormd door multiplex. Te weten 7 houtfineerlagen die kruislings op elkaar verlijmd zijn. Deze innovatie heeft ervoor gezorgd dat de duoplank mooi en stabiel is, waarbij de werking is geminimaliseerd. Tevens zeer geschikt in combinatie met vloer en aardverwarming. Met een garantie van 15 jaar. Ze werken uitsluitend met eerlijk hout. Dat wil zeggen dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het hout uit de bosplantages wordt na het kappen van de bomen opnieuw geplant.

Hoe werkt de rekenmodule?
Wil je weten wat je vloer gaat kosten? 

  1. Ga naar kopje houten vloeren en maak een kies de houten vloer die jij mooi vindt.
  2. Rechts verschijnt de rekenmodule hierbij wordt meteen rekening gehouden met het zogeheten zaagverlies.
  3. Vervolgens dien je keuzes te maken wat betreft dikte/breedte enz. 
  4. Via een klik op de i (informatie) word je verder geïnformeerd. 
  5. Onder het kopje leggen staat 1 soort lijm, 1 soort voorstrijk hechting en 2 soorten ondervloeren vermeld. Dit is slechts een indicatie. We adviseren je hierover van te voren contact op te nemen. Dit om tot een voor jou passend advies te komen