Massieve houten vloer

  Eigen Nederlandse productie   Afspraak in de avond mogelijk   Eerlijk hout   Speciaal op maat gemaakt
Schitterende massieve houten vloer die gemaakt kan worden naar alle wensen en eisen van de klanten. Het mooie aan een massieve vloer is dat deze zwaar verouderd kan worden net zoals weergeven op de foto hieronder. Houten vloeren in een massieve uitvoering zijn erg gewild bij mensen, dit omdat het een unieke uitstraling heeft en veel warmte aan je woning geeft. Een massieve houten vloer bestaat uit vol-hout. 

Andere bewerkingen massieve houten vloer

Naast dat een massieve houten vloer perfect is om te verouderen kan deze ook nog tal van andere bewerkingen ondergaan. Zoals roken, borstelen, branden en bezagen. Op deze manier ontstaat een unieke houten vloer. Hoe langer een vloer ligt hoe mooier deze wordt, hetzelfde geldt voor een massieve vloer. De vloer zoals weergegeven op de afbeelding ligt al een aantal jaren. Door het laten verouderen en andere bewerkingen kunnen wij speciaal voor jou een schitterende en unieke massieve houten vloer produceren. Wij helpen je graag met het realiseren van je droom vloer. Neem gerust contact met ons op! 

Massieve houten vloer aanbieding

Kenmerken massieve houten vloer

Een massieve houten vloer is gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid. In de winter is de lucht droog, dan wordt er vocht uit de plank getrokken, hierdoor zal de plank gaan krimpen. In de zomer is de lucht juist vochtig en neemt de plank vocht op waardoor deze gaat uitzetten. Om de werking van een massieve vloer zo goed als mogelijk tegen te gaan is het ons advies om deze altijd te verlijmd op een ondervloer te leggen. Daarnaast is het verstanding om de planken in de mes en groef verbinding met krammen vast te zetten. 

Ondanks een zorgvuldige legwijze is het altijd verstandig om er rekening mee te houden dat er een krimpnaadje kan ontstaan. Dit kan wel voorkomen worden door de luchtvochtigheid goed in de gaten te houden. De ideale luchtvochtigheid ligt rond de 65%. Een nadeel van een massieve houten vloer is dat deze niet geschikt is in combinatie met vloerverwarming.