Lamelparket Utrecht

Prachtige vloer van lamelparket in Utrecht leggen

De vloer heeft een grote invloed op de uitstraling van ruimtes in huis. Niet voor niets is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden! Kies je voor een vloer van PVC, een vloer van tapijt of ga je voor een houten vloer? Een houten vloer van lamelparket biedt diverse voordelen. Zo heeft lamelparket een erg warme uitstraling, wat de sfeer in ruimtes ten goede komt. Daarbij heb je verschillende mogelijkheden om een ruimte groter, of juist kleiner te laten lijken. Denk aan het verschil tussen het op horizontale en verticale wijze leggen van de planken. Voor de aanschaf van lamelparket in Utrecht ben je bij Dutzfloors op de juiste plek.

Vloersoorten die wij in ons assortiment hebben vind je op deze pagina. Bij ons kan je terecht voor allerlei verschillende vloersoorten. Wij leggen de klant graag uit wat de verschillende zijn tussen de verschillende houten vloeren. Op de houten vloeren inspiratie pagina vind je tal mooie sfeer foto’s van houten vloeren die wij hebben gelegd. Wil je alleen de vloer bekijken? Dan verwijzen we je graag naar de houten vloeren pagina.

Duoplank

Duoplank is een vloerplank die bestaat uit een massief houten toplaag en een onderlaag van berken multiplex. De duoplank is de meest populairste plank. Dit komt door de gelaagde opbouw van de plank; deze innovatie zorgt ervoor dat deze houten vloer mooi stabiel is en waarbij de werking is geminimaliseerd…

Vergeet dit niet te lezen over de duoplank >

 

Massief Parket

Massief parket wil zeggen dat de plank volledig van hout is. Massief parket is gevoelig voor schommeling in de luchtvochtigheid. In de winter is de lucht droog. Hierdoor wordt er vocht uit de plank getrokken, waardoor de plank krimpt. In de zomer, wanneer het vochtig is, neemt de plank vocht op en zal deze uitzetten.
 

 

Visgraat Parket

Visgraat parket is het bekendste van alle traditionele parketvloeren. Omdat het visgraat parket geen mes – en groefverbinding heeft wordt het parket verlijmd en genageld op een ondervloer (tussenvloer) van mozaïek of spaanplaat. Het resultaat is een ambachtelijke en werkingsarme vloer met een solide loopgeluid. Het effect van een patroon in de parketvloer is indrukwekkend…


Meer informatie over visgraat parket >

 

Hoogkant Parket

Hoogkant parket is van uitzonderlijke goede kwaliteit, slijtvast en een relatief goedkoop alternatief voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven. Naast dit is het natuurlijk ook perfect voor in de woon-en slaapkamer. Hoogkant parket is opgebouwd uit massieve houten deeltjes. Dit wordt verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit latjes en deze worden vervolgens door middel van tape aan elkaar gelijmd...

Hoogkant parket >

 

Voordelen van het gebruik van lamelparket in Utrecht 

Niet alleen kun je spelen met de uitstraling van ruimtes, wanneer je voor lamelparket in Utrecht kiest. Er zitten diverse andere voordelen aan dit materiaal! Wist je bijvoorbeeld dat lamelparket minder krimpt dan bijvoorbeeld massief hout? Daarbij is lamelparket zeer geschikt voor de combinatie met vloerverwarming. Wie droomt er niet van een heerlijk warme vloer, als je in het weekend opstaat? Ook niet onbelangrijk: lamelparket in Utrecht valt heel eenvoudig te leggen! Zelfs wanneer je hier weinig ervaring in hebt.

Je mogelijkheden bij lamelparket in Utrecht kopen 

Wanneer je voor lamelparket in Utrecht kiest bij Dutzfloors heb je de keuze uit verschillende modellen houten vloeren. Kies bijvoorbeeld tussen een hele lichte kleur hout en een model van donker hout. Het is enigszins afhankelijk van je bestaande interieur, welk type vloer hier het beste op aansluit. Kom eens langs in onze showroom, waar we je voorbeelden van lamelparket kunnen laten zien. Ook in onze webwinkel vind je een overzicht van de verschillende soorten vloeren.