Geschaafd en geschuurd

In de onderstaande video wordt het verschil tussen een geschaafde en geschuurde houten vloer uitgelegd. Al onze houten vloeren worden of geschuurd of geschaafd. Als je een houten vloer wilt met een rustige uitstraling dan past wellicht een geschuurde vloer het beste bij je. Bij een geschuurde vloer is de nerftekening van het hout namelijk niet goed zichtbaar. Wil je liever een houten vloer met een levendige uitstraling? Dan past een geschaafde houten vloer beter bij je. Bij een geschaafde houten vloer is de nertekening van het hout namelijk duidelijk zichtbaar.

Het verschil tussen en geschaafde en geschuurde vloer

Geschuurde houten vloer

Een geschuurde houten vloer heeft een rustige uitstraling

De houten vloer afgebeeld op de bovenstaande foto is geschuurd. Bij een geschuurde houten vloer wordt de nerfstructuur glad geschuurd, hierdoor is de nerftekening van het hout niet goed zichtbaar. Dit zorgt voor een rustig effect. Doordat de nerfstructuur van het hout dicht is blijft de kleur olie meer aan de oppervlakte van het hout. Het is natuurlijk mogelijk om een geschuurde vloer levendiger te maken. Je kunt er namelijk voor kiezen om deze uit te laten voeren in de rustieke sortering. In een rustieke vloer mogen alle grootes wat betreft noesten zitten. Wij denken graag met je mee om jouw droom houten vloer te produceren. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact op.

Geschaafde houten vloer

Een geschaafde houten vloer zorgt voor een levendig effect

De houten vloeren afgebeeld op de bovenstaande foto is geschaafd. De nerfstructuur van het hout is goed zichtbaar, dit zorgt voor een warm en levendig effect. De kleur olie trekt meer in de nerftekening. De houten vloer zoals afgebeeld op de foto heeft ook grote noesten, mocht je voorkeur uitgaan naar een geschaafde vloer, maar liever met minder noesten dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Wij hebben namelijk vloeren met diverse sorteringen, zoals: rustiek, natuur, A sortering en 1-bis. Mocht je hier vragen over hebben neem dan gerust contact met ons op of bezoek onze showroom.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.