Informatie

Op deze pagina geven we je aan de hand van video's en tekst uitleg over onze houten vloeren. Wij hopen dat jullie op deze manier een duidelijk beeld krijgen van alle mogelijkheden. Mochten er nog vragen zijn neem dan gerust contact met ons op of bezoek onze showroom. 

 1. Jouw wens is onze opdracht
 2. Open op afspraak
 3. 15 jaar garantie 
 4. Vloeren geschikt in combinatie met vloerverwarming
 5. CBW erkend
 6. Eerlijk Europees eiken hout

Productieproces Dutzfloors

Of het nu gaat om de aankoop van ruw hout, het drogen, produceren, bewerken of afwerken, wij hebben het allemaal in eigen beheer. Een groot voordeel is dat op deze manier de eiken vloeren direct zijn aangepast aan het ideale klimaat. Dit zorgt ervoor dat er geen sprake is van uitzetting/krimp vanwege klimaatverschillen. Al ons hout komt uit verantwoord beheerde bossen. Het hout uit de bosplantages wordt na het kappen van de bomen opnieuw geplant. 

Doordat wij het gehele productieproces in eigen beheer hebben, maken wij iedere vloer speciaal op maat. Mocht je in een magazine of een tijdschrift een gave vloer zijn tegen gekomen, laat het ons dan weten, wij helpen je graag. 

Hoge kwaliteit houten vloeren van eerlijk Europees hout

Wij produceren voornamelijk Europees eiken houten vloeren. Het mooie aan eiken hout is dat het goed bewerkt kan worden en er tal van variaties zijn. Van rustiek/levendig tot rustig/strak. De toplaag van onze houten vloeren bestaat uit massief eiken hout en de onderlaag bestaat uit 7 lagen watervaste berkenmultiplex. Hierdoor is de werking geminimaliseerd en kunnen al onze eiken vloeren perfect in combinatie met vloerverwarming. Door de perfecte mes en groef verbinding zijn onze vloeren ook makkelijk om zelf te leggen. Onze eiken houten vloeren worden in vallende lengtes gemaakt met een gemiddelde lengte van 2.40 meter en 10% kortere delen. Ook hebben we visgraat vloerenhoogkant parket en massief parket in ons assortiment. 

Diktes eiken houten vloeren 

In de video hier naast wordt uitleg gegeven over de diktes, levensduur en opbouw van onze duoplank. De volgende twee diktes kunnen prima in combinatie met vloerverwarming: 12mm en 16mm. Deze vloeren gaan respectievelijk 30 en 40 jaar mee. De dikste vloer is 20mm dik, deze raden wij af in combinatie met vloerverwarming, aangezien je dan rendement verliest. Deze vloer heeft een levensduur van zo'n 50 jaar. Voor welke dikte houten vloer je ook gaat, met een Dutzfloors kan je een hele tijd vooruit. Wij adviseren je graag welke vloer het beste bij jouw situatie past. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op of komt langs in onze showroom in Heerenveen. 

Sorteringen houten vloeren

Sortering wil zeggen het aantal noesten wat een plank mag bevatten. Of je nou van een vloer houdt met weinig of veel noesten, bij ons is alles mogelijk. Noesten kunnen eventueel zwart gestopt worden. rustiek C kan niet worden gestopt. Vloerdelen met open noesten kunnen ook geschaafd  worden geleverd. De volgende sorteringen zijn mogelijk: 

 1. 1-bis:* noesten zijn om en na bij 18 mm
 2. A sortering:* noesten zijn om en na bij 35 mm
 3. Natuur sortering:* noesten zijn om en na bij 70 mm
 4. Rustieke sortering:*  noesten alles toegestaan

* Het is een natuurproduct waardoor de noesten wat af kunnen wijken van bovenstaande.

Lengtes en breedtes houten vloeren

De planken van onze houten vloeren zijn gemiddeld tussen de 2000mm-2400mm lang, en 10% zijn kortere delen. Door de lange lengtes van onze houten vloeren onstaat een mooi ruimtelijk effect. Wij produceren vloeren in de volgende 4 maten:

 1. 18cm breed
 2. 20cm breed
 3. 22cm breed
 4. 26cm breed

Ben je opzoek naar een houten vloeren in een andere breedte? Laat het ons dan weten. Op aanvraag kunnen wij namelijk vloeren ook in andere breedtes produceren.

Het verschil tussen een geschuurde en een geschaafde houten vloer

In de onderstaande video wordt het verschil tussen een geschaafde en geschuurde houten vloer uitgelegd. Al onze houten vloeren worden of geschuurd of geschaafd. Als je een houten vloer wilt met een rustige uitstraling dan past wellicht een geschuurde vloer het beste bij je. Bij een geschuurde vloer is de nerftekening van het hout namelijk niet goed zichtbaar. Wil je liever een houten vloer met een levendige uitstraling? Dan past een geschaafde houten vloer beter bij je. Bij een geschaafde houten vloer is de nertekening van het hout namelijk duidelijk zichtbaar.

Informatie over het leggen 

Het leggen van een houten vloer kan ook verschillende manier gebeuren en met diverse ondervloeren. Als je beschikt over vloerverwarming dan is ons advies om de houten vloer verlijmd of de dekvloer te plaatsen. Op deze manier heb je het beste rendement. Mocht je niet beschikken over vloerverwarming dan is het ook mogelijk om de vloer zwevend te leggen. In deze video geven we informatie over het leggen van een houten vloer. Bij een zwevende vloer heb je altijd een ondervloer nodig. Er zijn diverse ondervloeren, wij geven je graag advies welke ondervloer voor jouw situatie het meest geschikt is. 

Het oliën van houten vloeren

Het juist oliën van houten vloeren is één van de belangrijkse processen. Hoe beter dit gedaan wordt hoe meer plezier je ervan zult hebben. Als de vloer op je juiste manier wordt geolied zorgt dit voor een betere bescherming en de vloer zal een rijkere uitstraling krijgen. Een houten vloer dient altijd van twee olielagen te worden voorzien. Wij kunnen dit gehele proces fabrieksmatig uitvoeren. Dit zorgt voor een sterkere en betere bescherming. Onze werkwijze zorgt ervoor dat de vloer van een top olielaag wordt voorzien. In onze showroom geven wij je hier graag meer uitleg over. 

Uitleg over wat verouderde houten vloer is

Een verouderde houten vloer is een vloer met karakter. Hout op zijn mooist, iedere plank is uniek! Door het trommelen van nieuwe vloeren ontstaan butsen en deuken in de planken, de nieuwigheid gaat er hierdoor vanaf. Al onze verouderde vloeren hebben een toplaag van massief eiken en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex hierdoor is de werking geminimaliseerd en kunnen de vloeren perfect in combinatie met vloerverwarming. Hoe langer wij de vloer trommelen hoe verouderder de planken eruit gaan zien. Een verouderde houten vloer wordt ook wel een kasteelvloer genoemd, het lijkt namelijk alsof de vloer al meer dan 100 jaar oud is. 

Houten vloer met of zonder V-groef

Een houten vloer kan gemaakt worden met of zonder V-groef. In de video hiernaast proberen we hier een beeld van te geven. Bij een houten vloer met V-groef liggen de planken niet strak tegen elkaar aan en zit er een V tussen de planken, vandaar de naam V-groef. Het is ook mogelijk om een houten vloer te leveren zonder V-groef, de planken liggen dan strakker tegen elkaar aan. Bij een houten vloer met V-groef krijg je meer een planken vloer, en bij een houten vloer zonder V-groef lijkt het meer één geheel. 

Hout i.c.m. vloerverwarming

Tegenwoordig leggen we 80% van onze houten vloeren in combinatie met vloerverwarming. Door onze werkwijze en de kwaliteit van onze houten vloeren kunnen deze uitstekend gelegd worden i.c.m. vloerverwarming. Uiteraard dienen er een aantal zaken in acht genomen te worden, hier geven wij natuurlijk advies over en houden dit samen met jou in de gaten. Onze houten vloeren kunnen i.c.m. vloerverwarming omdat het een toplaag heeft van massief eiken en een onderlaag van berkenmultiplex, hierdoor is de werking geminimaliseerd.

 1. Onze houten vloeren zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming
 2. 80% van onze vloeren leggen we i.c.m. vloerverwarming