Verouderde vloeren

Houten vloeren

Verouderde houten vloeren geven je woning karakter. Hout is zijn puurste vorm. De houten vloer is nieuw maar ziet er door het verouderen uit als een doorleefde vloer. Een bijkomend voordeel is dat je minder voorzichtig hoeft te zijn omdat eventuele beschadigingen niet opvallen. Wij zijn gespecialiseerd in de duoplank, de duoplank is perfect om te verouderen. De werking van een duoplank is geminimaliseerd dit in tegenstelling tot massief hout. De duoplank is vekrijgbaar in drie diktes 9+3, 12+4 en de 15+5. De dikte 9+3 kan niet worden verouderd omdat deze hier niet dik genoeg voor is. De diktes 12+4 en de 15+5 perfect om een schitterende verouderde houten vloeren van te maken. Een verouderde houten vloer wordt ook wel een kasteelvloer genoemd. 

U zoekt momenteel op:

  1. Kleur: Zwart Verwijder Dit Item
Prijs
  1. € 40,00 - € 79,99 (1)
  2. € 80,00 en meer (3)
Vloersoorten
  1. Duoplank (4)

4 Producten(s)

4 Producten(s)

Verschillende verouderde houten vloeren

Het is maar net wat je wilt! Een houten vloer kan op tal van manieren verouderd worden. Als een houten vloer erg verouderd wordt dan krijg je een vloer waarvan het lijkt dat deze al jaren ligt. Dit noemt men ook wel een kasteelvloer. De manieren waarop een houten vloer verouderd kan worden staan hieronder weergegeven;

  • Bewerken van de oppervlakte: De houten vloer wordt bewerkt en beschadigd aan de hand van verschillend gereedschap. Dit wordt ook wel kastijden genoemd. 

  • Zijkanten verouderen: De zijkanten worden geschraapt op deze manier creer je het effect alsog de vloer ooit is bewerkt met een ouderwetse schaafmachine. 

  • Trommelen van de planken: De planken van de houten vloer worden in een grote trommel gedaan. Deze trommel zit vol met bouten en moeren. Hoe langer de vloer in de trommel blijft hoe meer butsen en deuken in de vloer komen te zitten. Als je dus op zoek bent naar zwaar verouderde houten vloeren dan zal de plank er langer in de trommel blijven dan als je een ligt verouderde houten vloer wilt. 

Massief verouderde houten vloeren

Een massieve houten vloer is uitermate geschikt om te verouderen. Dit aangezien een massieve vloer uit 1 massa hout bestaat. Het nadeel van een massief verouderde houten vloer is dat deze meer werkt dan een duoplank vloer en een massieve houten vloer kan niet in combinatie met vloerverwarming. 

Doordat wij al onze houten vloeren zelf produceren maken wij de mooiste verouderde houten vloeren. Neem dus gerust contact met ons op of bezoek onze showroom en wij helpen je mee met het realiseren van je droom verouderde houten vloer.