Geborstelde vloeren

Houten vloeren

Geborstelde houten vloeren hebben allemaal een uniek karakter. Door het borstelen van de vloer wordt het zachte hout tussen de hardere houtnerven weggeslagen. Hierdoor wordt de nerfstructuur van de houten vloer duidelijker zichtbaar. Door het borstelen van de vloer ontstaat er een ruwer oppervlak. Zowel massieve houten vloeren als lamelparket vloeren zijn geschikt om te borstelen echter is de toplaag van massief eiken dikker waardoor deze meer vlees heeft om weg te borstelen. Op deze manier kan er bij een massieve houten vloer een ruwer oppervlakte worden gecreëerd.

Prijs
 1. € 40,00 - € 79,99 (24)
 2. € 80,00 en meer (17)
Vloersoorten
 1. Duoplank (41)
Kleur
 1. Bruin (11)
 2. Grijs (4)
 3. Rood (1)
 4. Wit (9)
 5. Zwart (5)
 6. Naturel (5)

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Producten 1 tot 12 van totaal 41

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Producten 1 tot 12 van totaal 41

Geborstelde houten vloeren zorgen voor een mooi effect

Een geborstelde houten vloer heeft een schitterend effect op je interieur. Door de goed zichtbare houtstructuur heb je echt een ‘houten vloer’ in je huis liggen. Het mooie aan een geborstelde houten vloer is dat je hier vele mooie effecten mee kan creëren. Als je bijvoorbeeld een houten vloer gaat roken en deze daarna gaat afwerken met een witte olie dan blijft deze witte kleur in de houtnerven hangen. Ook bij een donkere geborstelde vloer zorgt het voor een uniek effect, de donkere olie blijft vooral in de nerftekening zitten en rondom de nerftekening is de vloer lichter van kleur. Dit zorgt voor schitterende en unieke geborstelde houten vloeren. 

Verschillende soorten geborstelde houten vloeren

Een houten vloer kan op diverse manieren geborsteld worden. Het is namelijk mogelijk om de vloer heftig te borstelen maar ook om deze rustig te borstelen. Een heftig geborstelde vloer heeft een stoere uitstraling, er ontstaat een uniek effect. Het heftig borstelen is alleen mogelijk als de toplaag dik genoeg is. Het nadeel van heftig borstelen is dat de houten vloer meer onderhoud nodig heeft en weer eerder geschuurd dient te worden. Het rustig borstelen van een houten vloer zorgt ook voor een mooi effect alleen is het wel minder opvallend dan bij een heftig geborstelde vloer. Het voordeel van een rustig geborstelde houten vloer is dat deze makkelijker in onderhoud is en langer mee gaat. Wij maken al onze houten vloeren speciaal op maat voor de klant, dus neem gerust contact met ons op en wij helpen je mee met het realiseren van je droom vloer.