Houten vloeren blog

Houten vloer op tegels met vloerverwarming

Een houten vloer leggen op tegels met vloerverwarming

Een houten vloer kan op twee manier geplaatst worden namelijk zwevend en verlijmd. Als er sprake is van vloerverwarming is het ons advies om ten alle tijden de houten vloer verlijmd over de tegels te plaatsen. Dit omdat je op deze manier het beste rendement hebt.

Voor ieder type basisvloer geldt dat deze vlak, droog, hard en schoon dient te zijn. Over het algemeen zijn tegelvloeren hard, sterk en makkelijk schoon te maken. Een tegelvloer kan in de meeste gevallen prima gebruikt worden als ondervloer. Het is uiteraard van belang dat er geen grote hoogteverschillen tussen de tegels zitten.  

Als de tegelvloer niet vlak is en er dus hoogteverschillen zijn, dan is het verstandig om de vloer eerst te egaliseren. Egaline is een mengsel van water en cement. De egaline dient gelijkmatig verdeeld te worden over de tegelvloer. Een laag van 3mm is over het algemeen voldoende.

Als de tegelvloer vlak, strak en hard is dan kan lamelparket ook wel multiplank, duoplank, twinplank en opbouwplank genoemd veelal rechtstreeks op de tegel worden verlijmd. Het hangt echter wel van het soort tegel af. Op basis hiervan wordt de werkwijze vastgesteld. Meer informatie over een houten vloeren op vloerverwarming.

De tegelvloer zal altijd eerst vetvrij gemaakt dienen te worden. Vervolgens wordt de tegel opgeschuurd zodat deze poreus wordt. De houten vloer kan daarna verlijmd worden op de tegelvloer.

Uiteraard is dit een indicatie van de werkwijze, het hangt namelijk van meerdere factoren af, zoals; het soort tegel en de lijm. Wil je meer informatie ontvangen, neem dan gerust contact met ons op