Houten vloeren blog

De charme van houten wandbekleding

De charme van houten wandbekleding
Heb je het ook wel eens dat je thuis komt en denkt mijn huis zou best wat warmer ingericht kunnen worden?

Het verhaal van mevrouw Jansma
Zo kwamen wij laatst in contact met mevrouw Jansma die ons vertelde dat ze er wel eens over nadenkt hoe ze in haar huis meer warmte kan creëren. Ze liet ons een foto van haar huis zien. Een mooi vrijstaand huis aan de rand van het bos. Een goed ingericht interieur, maar inderdaad er kon wel wat meer warmte worden gecreëerd. Ze had het huis zo’n 2 jaar geleden gekocht en de vorige eigenaren hadden er destijds net een nieuwe tegelvloer ingelegd. Ze zat er over te twijfelen om deze te vervangen voor een houten vloer maar ze wilde ook andere mogelijkheden bekijken.

Houten wandbekleding
Wij vertelde deze mevrouw over houten wandbekleding. Dat houten wandbekleding ook zorgt voor een aangename warmte. Daarnaast vertelde wij haar de volgende feiten over wandbekleding:

- De luchtvochtigheid in ruimtes met hout is stabieler dan in vertrekken zonder hout

- Een stabiel binnenklimaat draagt bij aan een betere gezondheid

- Hout voelt altijd aangenaam warm aan

- Er hoeft met houten wandbekleding dus niet extra gestookt te worden

- Hout heeft een positief effect op de akoestiek

- Houten wandbekleding geeft een warme en gezellige sfeer.

Ze was blij verrast te horen dat dit het effect is van houten wandkleding. Maar ze wilde wel graag sfeer foto’s van wandbekleding zien. Wij lieten haar onder andere de drie onderstaande foto’s zien:

 

Mevrouw Jansma visualiseerde de beelden van de houten wandbekleding voor in haar woning. Zonder enige twijfel in haar stem zei ze volmondig, ja dit zorgt voor de extra warmte in mijn huis. Laatst nam ze nog contact met ons op dat ze enorm blij was met haar houten wandbekleding.